Atahan Gezer

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığının 3. Olağan Kongresi, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde başladı.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Başkanı Emine Edizgil ile CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın da katılım sağladığı kongreye mevcut İlçe Başkanı Zafer Tuna, rakipsiz olarak girdi. Kongre, saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Tuna, İYİ Parti’nin, Türkiye’nin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayacak bir parti olduğunu söyledi.

Tuna, şunları kaydetti:

“Yok edilmek istenen Cumhuriyet’in kurucu değerleriyle, demokratik hukuk ilkelerinden, adalet ve liyakat anlayışından uzaklaşılması. Bilinçli olarak uygulanan ayrıştırıcı politikalarla toplumsal bütünlüğümüzün sarsılması… Hukuk sistemimizden eğitim sistemimize, kültürel ve ahlaki normlardan milli değerlere, kurumsal bürokrasi yapılanmasından anayasal yönetim sistemine kadar birçok alanda çürümeler ortaya çıktı. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, vatanseverlere seyirci kalamayacakları sorumluluklar yüklemektedir. İYİ Parti, böyle bir sorumluluk anlayışının sonucu olarak doğmuştur.”

İl Başkanı Edizgil de partinin 5. yılında, tüm üyelerin büyük emekler ve özveriler gösterdiğini ifade etti.

Öte yandan, Tuna’nın listesi şöyle: