Toplantıyı düzenleyen Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, mülki idarenin mahalle muhtarlarıyla başladığını ifade ederek, devlet düzeninin temelinde muhtarlıklar olduğunu ifade etti.

İl Başkanı Emine Edizgil de kısa bir konuşma yaparak Odunpazarlı muhtarlara seslendi. Muhtarların yeri geldiğinde mülki amir olduğunu, yeri geldiğinde sosyal hizmetler gibi çalıştığını, yeri geldiğinde mahallenin asayişini yönettiklerini hatta yeri geldiğinde psikolojik danışmanlık bile yaptıklarını belirtti.

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu da muhtarlara seslenerek ülkenin sahipsiz bırakıldığını söyledi. Kabukcuoğlu muhtarların dert ve önerilerini dinlemeden, hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.

Yemek programından sonra Odunpazarlı muhtarlar adına bir teşekkür konuşması yapan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Gazi Uzun, bütün siyasi partilerin mahallelerin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti. Mustafa Gazi Uzun’un “Bugün bu koltuklarda oturuyorsak bunu Kurtuluş Savaşı’nı yapanlara borçluyuz” ifadeleri salonladiler tarafından uzun uzun alkışlanarak desteklendi. Daha sonra söz alan muhtarlar ise, bölgelerinin biriken sorunlarını dile getirme fırsatı buldu. Özellikle eskiden köy statüsünde olan kırsal mahalle muhtarları, tarım ve hayvancılıkta sahipsiz bırakıldıklarını belirterek, kırsalın boşalmak üzere olduğunu belirttiler.