La Pia Konsept Çikolata Kurucusu Kübra Bülbül: Kayseriliyim. İlk, orta ve lise eğitimimi Kayseri’de tamamladım. Selçuk Üniversitesi’nde kamu yönetimi okudum. Mezun olduktan kısa süre sonra bankacı olarak iş hayatına atıldım. Bankacılığı çok sevdim. Dokuz yıl bankada çalıştım. Bu arada yüksek lisans da yaptım. Bir şeylerin ters gittiğini ve mutlu olmadığımı hissettim. Başka bir şey yapmam lazımdı. Ne yaparım ne ederim derken kendi isteğimle kurumsaldan istifa ettim. Birkaç yıl düşündüm… Arayış içindeyken çikolata girdi hayatıma. Planlarımı bu yönde değiştirdim. Bunda anne olmamın da çok ciddi etkisi oldu.
Evde yaptım, çocuklarım için
İşi bıraktıktan sonra doğal beslenmeye daha çok zamanım oldu. Daha çok zaman ayırmaya başladım. Ambalajlı gıdalar bunların zararları… Daha doğal nasıl tüketiriz derken evde en çok tükettiğimiz şeylerden başladım. Evde iki çocuk olunca çikolatayı da çok sevince onun da arayışına girdim. Çikolatanın hayatıma ilk girişi yurt dışı gezilerinde hep ambalajsız doğal sırf çikolataların olduğu çok güzel dükkanlar gördüm.  Onlardan hep etkilenirdim. Neden bizim ülkemizde yok gibisinden… Sonrasında ‘acaba olabilir mi' dedim. Burada böyle bir boşluk var, bütün çikolatalar ambalajlı… Ben bunu daha doğal nasıl yapabilirim. Önce kendi çocuklarımdan başladım. Güzel bir eğitim periyodum oldu. Başlangıçta evde yaptım, çocuklarım için…


Hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz
Paketli çikolatalarda raf ömrünü uzatma adına içine birçok katkı maddesi giriyor. Bu katkı maddesinin dışında çikolatayı oluşturan bileşenleri de değiştirebiliyorlar. Kaliteli bir çikolatanın içinde olması gerekenler kakao kitlesi, kakao yağı ve bir miktar şeker… Ama bunun içine raf ömrünü uzatmak adına koruyucu maddeler ilave ediyorlar. Ambalajlama sistemine gidiyorsanız bunu yapmak zorundasınız. Biz hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Glikoz gibi herhangi bir katkı maddesi koymuyoruz. Bizim çikolatalarımızın maksimum ömrü doğru şartlarda oda ısısında 20 gün. Her kutumuzun içine bilgilendirici notlar ekliyoruz. Doğru çikolata ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıyoruz. 
İyi çikolata nasıl anlaşılır?
İyi çikolatanın içinde yüzde 31-35 oranında kakao kitlesi ve kakao yağı içermeli. Çikolatanın en önemli maliyet girdisini kakao yağı oluşturduğu için kakao yağı yerine farklı endüstriyel yağlar kullanılıyor. Ve bu da maliyeti daha aşağı çekiyor. Kaliteyi de düşürüyor. Türk Gıda Kodeksi’ne göre hala çikolata ama teknik olarak çikolata tüketmemiş oluyorsunuz. İçinde kakao kitlesi ve kakao yağı olmasına özen göstermeliyiz.  Eğer çikolata paketliyse ambalajına bakarak bunu tespit edebiliyorsunuz. Paketli değilse çikolatanın iyi olup olmadığını nasıl anlayacağız? Çikolatanın parlak olması gerekiyor. Ve kırılgan olması gerekiyor. Oda ısısında elinizde tuttuğunuzda erimeye başlaması gerekiyor. Çünkü kakao yağı 25 derecede erimeye başlar. Erimeye başlaması onun kaliteli çikolata olduğunu gösterir. Gerçek çikolata esnemez. Kakao yağı esneme yapmaz. Gerçek bir çikolata yiyorsanız bi reklam efekti gibi hissetmeniz gerekir. Damakta akışkan, ipeksi bir tat bırakması gerekiyor.

Evde çikolata olur mu?
Çocuklar için workshoplar düzenliyorum. Annelerle, çocuklarla yaptık. Çocuklarla çok keyifli oluyordu. Müthiş keyif alıyordum. Anneler evde çocuklarıyla çikolata yapabilir mi? Terapi olarak yapabilirler. Çikolata kendine ait bir mutfak isteyen, ısıya, kokuya, neme duyarlı olan hassas bir ürün…
Eşsiz sunumlar, özel konseptler…
“Butik La Pia olarak; Çikolatalarımızı dünyanın en iyisi olan Belçika Çikolatası hammaddesini kullanarak üretiyoruz ve kalitemizin lezzetimize olan katkısının farkındayız. Çikolata bizim için bir tutku, damaktaki coşku, yaşatılacak güzel bir duygudur. Özel günlerde, kutlamalarda, bayramlarda, kurumsal hediyelerde, kız isteme törenlerinde eşsiz sunumlarımız ve özel konseptlerimizle size benzersiz bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Kendini ödüllendirmeyi sevenlere, sevdiklerini mutlu etmeyi bilenlere, paylaştıkça çoğalanlara, daha güzelini arayanlara uygun özenle seçilmiş ve sevgiyle paketlenmiş bir konsept ve sunum için doğru adrestesiniz.”


Batıkent’teki ikinci Çağdaş’ın karşısında yer alan La Pia, ‘özel anlarınıza değer katar ‘ sloganıyla özel günler için özel üretimler yapıyor. Eskişehir içine gün içinde teslimat yapılıyor. Mayıs-Ekim arası şehir dışı servis olmuyor. Ürün hassas olduğu için sevkiyat durduruluyor. La Pia’ya watsap, instagram ve web sitesinden ulaşılabilir.
Web sitesi: www.lapiakonsept.com
İnstagram: lapiakonseptcikolata
Whatsapp: 0 505 720 19 88