1999 yılından beri son teknolojiyi yakından takip ederek itfaiye filosunu sürekli güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarları ivedilikle değerlendirerek yangınlara müdahale ediyor. Hem vatandaşların can ve mal güvenliği hem de diğer canlılara zarar gelmemesi için ekiplerin 7/24 hazır bir şekilde beklediğini ifade eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 2021 yılı içerisinde ilk 2 ayda 165 yangına müdahale edildiğini belirttiler.

Yangınlara müdahale dışında kurtarma çalışması da gerçekleştiren itfaiye ekipleri, 2021 yılının ilk 2 ayında 146 kurtarma faaliyetinin başarıyla sonuçlandığını, bu kurtarma operasyonlarında insanların yanı sıra 83 hayvanın da başarıyla kurtarılarak doğaya bırakıldığını ifade ettiler.

İhbarlar konusunda vatandaşları uyaran İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için İtfaiye Teşkilatı olarak 7/24 görev başındayız. Yangınlara müdahale başta olmak üzere kurtarma çalışmalarımızda vatandaşlarımızın doğru bilgilendirmeleri önem taşıyor. Asılsız yangın ihbarlarının sayısı oldukça fazla. Ayrıca kediler ile ilgili de birçok ihbar alıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız ağaçta veya çatıda kedi gördüğünde mahsur kaldığını düşünüp hemen bizleri arayabiliyor. Biz gittiğimizde de kedi belirtilen konumda olmuyor veya ekiplerimizi görünce kendiliğinden çıktığı yerden iniyor. Vatandaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz ancak kediler doğası gereği yüksek noktalara çıkıp inebiliyorlar. Asılsız yangın ihbarları ile bu gibi ihbarlar filomuzun anlık olarak zayıflamasına neden oluyor” diyerek vatandaşlardan da bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade ettiler.