Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, istifasının ‘WhatsApp’ üzerinden öğrenilmesi olayına açıklık getirdi. Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ın konuyla ilgili sorusunu yanıtladı.


Prof. Dr. Gaye Usluer, “İstifamızı WhatsApp mesajı ile duyurmakla birlikte, aslını ıslak imzalı olarak iadeli taahhütlü Memleket Partisi’ne gönderdiğimiz gibi, Kurucular Kurulu üyeliğinden de Noter aracılığıyla istifa ettiğimize dair belge Memleket Partisi Genel Başkanlığına ve Yargıtay Siyasi Partiler Bürosuna iletildi. İnternet üzerinden de e-devlet aracılığıyla siyasi parti üyeliğinden istifa ettim. Dört aşamalı resmi işlemler… WhatsApp, Genel Merkez’in ve ilgili kimselerin hızlıca haberdar olmaları için kullanıldı” diye konuştu.


25 ve 26. Dönem CHP Eskişehir Milletvekili olan Prof. Dr. Gaye Usluer, yaklaşık bir yıl önce Memleket Partisi’ne katılmıştı. Prof. Dr. Usluer, ESOGÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeliğinden geçtiğimiz aylarda emekli oldu. Prof. Dr. Gaye Usluer, ESOGÜ’de 2007’deki rektörlük seçiminde en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından atanmamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Fazıl Tekin’i atamıştı.