Gelecek Partisinde teşkilatlanma çalışmaları nisan ayında başlamış, il teşkilatına Genel Başkan Ahmet Davutoğlu tarafından kurucu başkan olarak Mustafa Başak atanmıştı. İlçe başkanlıklarına ise Odunpazarı’na Emre Bakırel, Tepebaşı’na ise Necati Gedik getirilmişti. Fakat Bakırel ve Gedik, bir grup üyeyle birlikte istifa ederek Büyük Birlik Partisi (BBP)’ye geçmişlerdi. BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, “Gelecek’ten kendilerine 200 kişilik bir geçiş” olduğunu açıklamış, fakat dönemin İl Başkanı Mustafa Başak’tan “hiçbir zaman 200 üyelerinin olmadığı” cevabı gelmişti.

Ardından Başak, temmuzda partisinden “iş yoğunluğu sebebiyle” istifa ettiğini duyurmuştu. Yaklaşık üç ay boyunca il başkanı olmadan hareket eden ve Başkan Vekili Aptulvahap Büyükkaya tarafından kontrol edilen teşkilata, ekim ayında Genel Merkez tarafından Mahir Sayın atanmıştı. Bu süre içerisinde Odunpazarı İlçe Başkanı Gülçin Yapıcı, eylülde “iş yoğunluğunu ve hayvan hakları savunucusu olarak değerleriyle uyuşmadığını” gerekçe göstererek istifasını açıklamıştı.

Son olarak partiden bir istifa haberi daha geldi. Geçtiğimiz pazartesi Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karakaş, tıpkı Başak ve Yapıcı gibi “iş yoğunluğunu gerekçe göstererek” istifasını açıkladı. Başak’ın yerine atanan Sayın ise yaklaşık 50 gündür il yönetimini oluşturamadı. Gelecek’te durum şimdilik belirsizliğini koruyor.