Geçtiğimiz günlerde “Yılmaz Büyükerşen’e mesajım…” notunu paylaşan ve vatandaşın istek ve şikâyetlerini belirten Eskişehir.Net şimdi de “Kazım Kurt’a mesajım…” notunu Eskişehirlilerin görüşüne sundu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a iletilen mesajlar…

  • Karapınar TOKİ 2. Etap yapılması gereken ilk iştir. Erenköy Mah. eski evlerde ne tadilat yapabiliyor ne yıkıp yenisini yapabiliyor. Ben bugün milyon harcayıp villa yapsam Kazım Bey yarın gelip ben TOKİ yapacağım diyecek. Elimiz kolumuz bağlı sobalı evlere mahkûm olduk...
  • Emek Mahallesi’nin yolları ne zaman düzeltilecek.
  • Orhangazi Mahallesi’ni unutmayın.
  • 71 Evler Mah. hizmet bekliyor, sokak lambaları yanmıyor geçen yıl da yanmadı ondan önceki yılda belediyeye şikâyet ettik, en son Muhtara söyledik not aldı 2 hafta oldu gelen giden yok.
  • Emek mahallesinin yollarını düzeltsin çukursuz yol yok.
  • Vişnelik mahallesinde sokaklar çok kirli önceden temizlik araçları gezerdi parklar bakımsız lütfen halka hizmet.
  • Üniversite evlerine daha çok hizmet istiyoruz buralara hiç bakmıyorsunuz. Bir adet su yükleme noktası bir adet ATM istiyoruz başkanım.
  • Seçim vaadi olan kreş açma sözünü hatırlatmak isterim.
  • Karayolları ile konusunda gerekli yerlere yol çizgisi çizdirsin. Kazaların yarısı yol çizgilerinin belirgin olmadığından oluyor.
  • Emek mahallesi Ertaş caddesinde mazgalların tıkalı olmasından dolayı her yağmur yağdığında mağduruz bu konu umarım bizzat size direkt ulaşır.
  • Erenköy’deki TOKİ belirsizliği ne olacak? TOKİ gelmeyecekse kat izni verilip müteahhitlere mi devredilecek? Lütfen biri bizi aydınlatsın artık.
  • Başkanım Yenikent’te bir park sözünüz var Fatih Fen Lisesinin altına bekliyoruz...
  • Dünyada ilk ve tek olan Arıköy projesini akıllı ve çıkar gözetmeyen, insan kayırmayan, ehli kişilere teslim etmesini dilerim.
  • Gökmeydan Cumhuriyet Parkı için teşekkürler başkanım.
  • Kemal Nurhan sağlık ocağının önünden Erenköy TOKİ’ye giden yolun yenilenmesini istiyoruz. Parkta taşlar yerlerinden oynamış vaziyette.
  • Gültepe mahallesine kapalı pazar projesi ne zaman başlıyor???
  • Belediyenin işlettiği yerlerde çay 1 TL olduğu için çok memnunuz. Memnun olmadığımız ise sokaklar asfalt istiyor, Hamamyolu eski yeşil günlerine dönsün.
  • Vadişehire tramvay uzatma hattı ne zaman gelecek?
  • Çankaya Mahallesi göçmen evlerine gerçekten hiç hizmet yok yıllardır hiç yol yapımı yok.
  • Eskişehirspor’a yardım
  • Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil...

Bununla birlikte Başkan Kazım Kurt Eskişehir.Net Instagram sayfasından da yapılan paylaşımların bazılarını bizzat yanıt verdi. İşte o yanıtlar ve gelen talepler…

 -Sanayi ne zaman kalkacak?

Kazım Kurt’un cevabı; Merhaba. Küçük Sanayi dönüşümü için bakanlıktan imza bekliyoruz. Yetkiyi bize devrettikleri takdirde başlayacağız. Henüz bakan bey imzalamadı.

-Çöpler yerlerde geziyor sokaklara bir çöp konteyneri koysun parası neyse cebimizden verelim.

Kazım Kurt’un cevabı; @odunpazari belediyesi sosyal medya hesaplarına veya 444 26 00 Halk Masasına hangi adrese istediğinizi bildirirseniz arkadaşlarımız yardımcı olur.

-Arabacılar bulvarına trafik lambası ya da kasis yapılmasını istiyorum annemin camiye her gidisinde korkuyorum. Araçlar çok hızlı geçiyor ve Yaşlılar yolun karşısına geçerken çok zorluk çekiyor.

Kazım Kurt’un cevabı; Bu sorunu Büyükşehir Belediyemize iletmelisiniz. Ukome kararıyla oluyor bu düzenlemeler. Sevgiler.

- Bisiklet yollarının bakımı bu sene yapılmadı ve arabalardan geçilmiyor.

Kazım Kurt’un cevabı; Büyükşehir Belediyemize iletirseniz ilgileneceklerdir.

- 75. yıl mahallesine Tır girişi yasaklansın. Tonajlı araçlar yollara zarar veriyor. Sokaklardan okul servisleri geçemiyor. Görüntü kirliliği yağıyor. Tramvay yolları da zarar görecek lütfen acil çözüm.

Kazım Kurt’un cevabı; İlgili mercilere ileteceğim ancak tırların mahalleye girişini engellemek mümkün görünmüyor maalesef. Alternatif sunmak gerekir. Sevgiler.

- Emek mahallesinde biraz ilgi istiyoruz. Yolar çok kötü. Hiç Eskişehir'e yakışmıyor.

Kazım Kurt’un cevabı; Emek'te düzenleme çalışmaları başladı. Tüm eksikleri gidereceğiz.

- Büyükdere mahallesi, Fakülte 5. Apartmanın etrafı, yol kenarı çöp dolu. Temizlik yapılsa keşke.

Kazım Kurt’un cevabı; Temizlik İşleri müdürlüğümüzü uyaracağım. Sevgiler.

-Çevherli sokağa çöp ve atık bidonu istiyoruz.

Kazım Kurt’un cevabı; açık adresi @odunpazari 'na mesaj atarsanız arkadaşlarımız ilgilenir. Sevgiler.

- Osmangazi Mahallesi'nde her yer çöp, su kenarları alkol tüketen insanlarla dolu. Sokak lambaları yetersiz.

Kazım Kurt’un cevabı; Sokak lambalarını OEDAŞ'a bildirmek gerekiyor. Temizlik konusunda arkadaşlarımızı uyaracağım daha dikkatli olsunlar. Su kenarındaki gençler sizi rahatsız etmiyorsa sıkıntı yapmayınız. Bırakınız keyifli vakit geçirsinler. Rahatsızlık veriyorlarsa şayet, emniyete bildirmelisiniz. Onlar gerekli işlemi yaparlar. Sevgiler, selamlar.

- Erenköy Mahallesi için çok acil yenilenme çalışmaları yapılsın küçük sanayi bir an önce kalksın şehrin ortasında bu mahalle çok çirkin duruyor medeniyet gerekli

Kazım Kurt’un cevabı; 71, Erenköy, Karapınar, Huzur, Alanönü gibi mahallelerimiz için plan değişikliği yaptık. Biraz zamana ihtiyaç var. Küçük Sanayi içinse bakanlıktan yetki bekliyoruz. Değişen 2 bakanla da görüştüm, sadece imzaya kaldı. Bakanlık yetkiyi bize verirse dönüşüm için çalışmalara başlayacağız. Projesi hazır.

- Gündoğdu Mah. geri dönüşüm kutuları lütfen. Ambalajları çöpe atmaya kıyamıyorum

Kazım Kurt’un cevabı;  Halk Masası 444 26 00 veya @odunpazari 'na açık adres gönderiniz. Arkadaşlarımız yardımcı olsun.