Yapılan açıklamada rüzgârla devrilme riski yüksek olan, can ve mal kaybına neden olabilecek 2 adet ağaç ve bahçe içerisindeki kurumuş ve tamamen canlılığını kaybetmiş ağaçlarla ilgili çalışma yapıldığı belirtildi. 

Açıklama şöyle: "Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü (Eski Hava Hastanesi) ön bahçesinde bulunan ağaçların sebep ve sayı belirtilmeden kesileceği iddia edilmiştir.
I. Grup tescilli binamızda ilgili makamlardan izinsiz olarak ağaç kesilmesi mümkün değildir. Hastanenin ön bahçesinde çalışan personelin yoğunlukla kullandığı, kaldırıma ileri derecede eğim veren kuvvetli bir rüzgârla devrilme riski yüksek olan, can ve mal kaybına neden olabilecek 2 adet ağaç ve bahçe içerisindeki kurumuş ve tamamen canlılığını kaybetmiş ağaçlar bulunmaktadır. Söz konusu ağaçlar ile ilgili olarak 05/04/2019 tarihinden itibaren eğim veren, kurumuş ve tamamen canlılığını kaybetmiş ağaçların tespiti için Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçların kesimi ile ilgili gerekli izinlerin verilmesi için Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile yazışmalar yapılmıştır. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca istenen, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanacak ayrıntılı Teknik Rapora bağlı kalınarak Kurumumuzca hazırlanacak, kesilmesi talep edilecek ağaçların bina ile ilişkisini gösteren ağaç rölövesi ile Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda tekrar değerlendirilmesi için başvuru yapılacaktır. Kesilen ağaçların yerine yeniden ağaç dikilmesi de; mevzuat hükümlerine bağlı kalarak planlanmaktadır."