Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide Eskişehirli okurları ile buluştu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleştirilen söyleşiye CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Eldem Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Eldem, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile çok sayıda vatandaş katıldı.

salonu hınca hınç dolduğu söyleşide, Saymaz siyaset ve tarikatlar üzerine konuştu. Tarikatların siyaset ile bağlantısını anlatan Saymaz, örnekler de verdi. Zaman zaman salondan kahkahaların yükseldiği söyleşide Saymaz, adeta tek kişilik gösteri yaptı. Siyasal İslam ile yönetilen bir ülkede örgütlenmenin tarikatlarla yapıldığını belirten Saymaz, tarikatlar arasında ki geçişin ise dikey ya da yatay yolla olduğunu dile getirdi.

KAZIM KURT BİLİMSEL, LAİK VE DEMOKRATİK EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ

Söyleşinin sonunda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bilimsel, demokratik ve laik eğitimin önemine dikkat çekti. “Çocuklarımızı tarikatların eline bırakmamız gerekiyor. Bilimsel, demokratik ve laik eğitimin önemi burada ortaya çıkıyor. Bilimsel ve laik eğitimin aynı zamanda belediyelerinde görevi olduğunu düşünüyorum” dedi. Konuşmasında OdaTV OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasını da eleştiren Kurt, “Bu durumun herkes tarafından protesto edilmesi gerekiyor. Herkesin bu hukuksuzluğa ses çıkarması gerekiyor” diye konuştu.

İsmail Saymaz söyleşinin hemen ardından Hamamyolu Açık Hava Kütüphanesi’ne giderek burada imza günü düzenledi. Eskişehirlilerin yoğun ilgisi burada da devam etti. Eskişehirliler, Saymaz’a kitaplarını imzalatmak ve Saymaz ile fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.