Dünya mutfağından 25-30 çeşit ekmek, bir o kadar da tatlı çeşidine sahip olan Fournil Bakery’de, zaman zaman bir ekmeğin yapımı iki günü dahi buluyor.

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ MERAKLIYIM

“Doğma büyüme Eskişehirliyim. İki çocuk annesiyim. Mutfak Sanatları Akademisi Pastacılık/Ekmekçilik mezunuyum. Çocukluğumdan beri hep mutfağa olan bir merakım vardı. Fakat bunlar evde yaptığım şeylerdi. Çocukların yemekleri, misafirlerin yemekleri, tatlıları derken bu merak hep evde devam etti.”

EKMEK AŞKIM EKŞİ MAYALI EKMEK İLE BAŞLADI

“Yıllardır Mutfak Sanatları Akademisine gitme hayalim vardı. Gidemediğim için hep içimde kalmıştı. O döneme denk getirmem de boşandıktan sonra oldu. Bu da hayalimin gerçekleşmesine bir adım atmaktı. Eğitim bitti, arkasından staj dönemi başladı. Devamında da kısa bir süre çalışma hayatım oldu. Ardından İnstagram hesabımı kurdum. Pandemi sürecinde evde ufak ufak ürünlerimi yapmaya başladım. Tatlılar olsun, ekmekler olsun… Hepsini bir sıraya koyarak, İnstagram üzerinden reklam vererek ve etiketleyerek yavaş yavaş ufak bir kesime ulaşmaya başladım. Staj yaptığım yerde ekşi mayalı ekmeği gördüm. Ekmek aşkım da orada başladı. Bu ekmeği geliştirmem gerekiyordu. İstanbul’a gittim, bütün ekmek eğitimlerini tamamladım. Böylece Fournil Bakery serüvenim başlamış oldu.”

EMEK VE ÇABA GEREKTİRİYOR

“Amacım; insanlara gerçek ekmek yedirmek ve doğal, katkısız ürünler yapmak. Tabi ki bunlar emek ve çaba istiyor. Nitekim ortaya çıkan ürünleri ve insanların mutluluğunu ve beğenilerini gördüğünüz zaman yorgunluğunuz zaten geçiyor. Yer açma hayalim hep vardı. Yer bakmaya başladım ve evime yakın bir yer buldum. Bir buçuk ay önce de iş yerimizi açtık. Talepler güzel… Müşterilerimiz de memnun. İyi ürünler çıktığı zaman en çok ben mutlu oluyorum.”

BİR EKMEK İKİ GÜNDE YAPILIYOR

“Benim bu yola çıkma amacım kaliteli ve iyi ürünler satmak. Zaten ekşi mayalı ekmek başlı başına bir ürün gamı… Eskişehir’de şu anda benim tarzımda ekşi mayalı ekmek yapan kimse yok. Ekşi mayalı ekmek yapmak gerçekten çok emek ve sabır isteyen bir iş… Gerçek ekmek yemiş oluyorsunuz. Bir ekmeğin çıkması iki-iki buçuk günü buluyor.”

UNLAR YÖRELERİNDEN GELİYOR

“Tüm ürünlerimiz genelde günlük olarak çıkıyor. Ekmeklerin günlük olması çeşidine göre değişiyor. 25-30 çeşit ekmek, 15-20 çeşit de tatlı çeşidimiz var. Bunlar arasında rafine şekersiz olanlar ve olmayanlar var. En kaliteli malzemelerle, en iyi markalarla ürünleri yapıyoruz. Çikolatamız olsun, peynirimiz olsun, kullandığımız unlar olsun… Bazı ekmeklerimizin hepsi atalık unlar. Hepsini yörelerinden getirttiriyorum. Dolayısıyla ortaya çıkan ürün de standart değil özel bir ürün oluyor.”

‘FOURNİL’ BÜTÜN UNLU MAMÜLLERİ KAPSIYOR

“İsim konusunda ilk zamanlar bayağı bir karışıklık yaşadık. ‘Fournil’ Fransızca kökenli bir kelime. Ekmek, pasta ve unlu mamullerin hepsini kapsayan bir ismi var. Hoşumuza gitti. Bir de adımın ve soyadımın baş harfleriyle bir çağrışım da yaptı. Sonrasında da ‘bakery’, yani fırın geldi. İngilizce ve Fransızca olması biraz karışık gibi olabilir fakat okuyunca kulağa hoş geliyor. Ardından da logomuzu oluşturduk. Ekmek yoğunluklu olduğu için başak tanesi kullanmamız da hoş bir detay oldu.”

ÜRÜNLERE İNSTAGRAM’DAN ULAŞABİLİRLER

“Fransız tatlıları var, İtalyan ekmeği olan Focaccia yapıyoruz. Tüm ürünlerimizi günlük olarak İnstagram hikâyelerinde bulabilirler. Çıkan ekmekler, tatlılar, tuzlular… Bir gün sonra çıkacak ekmekleri de paylaşıyoruz. Telefonla veya DM (özel mesaj) yoluyla da ulaşabilirler. Sipariş vermek isteyenlerin siparişlerini iki gün önceden alıyorum. Şimdilik evlere teslimatımız yok, ileride inşallah onu da yapmayı düşünüyoruz.”

Adres: Osmangazi Mahallesi Kemer Sokak No: 61 Odunpazarı/Eskişehir

İnstagram: fournilbakery