Prof. Dr. Ufuk Aydın, yedi buçuk yıl boyunca AÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. Prof. Dr. Aydın, görevini son iki buçuk yıldır vekâleten sürdürüyordu. Ufuk Hoca, “Değerli dostlarım, meslektaşlarım ve öğrencilerim; bugün itibariyle Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevim sona erdi. Bundan sonra çok sevgili Üniversiteme öğretim üyesi olarak hizmet vermeye devam edeceğim. Bu uzun süreçte bana destek veren Anadolu Üniversitesi Yönetimine, Fakültedeki akademik, idari ve işçi personele, yardımcılarıma, sekreterlerime, kat hizmetlilerime ve çok sevgili öğrencilerime teşekkür ediyor, görevi devralacak yeni yöneticilere başarılar diliyorum. Herhangi bir kusur ettiysek, affola. Saygı, sevgi ve selamlarımla” mesajıyla veda etti.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENDİ
Prof. Dr. Ufuk Aydın, yedi buçuk yıl süren dekanlığı boyunca örnek olacak pek çok projeyi hayata geçirdi. Yine Ufuk Hoca’nın bazı uygulamaları Eskişehir’de ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyordu. Prof. Dr. Ufuk Aydın, hukuk alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan GAJE’nin sekizincisinin Türkiye’de yapılmasını sağladı. Eskişehir’de AÜ’nün ev sahipliği yaptığı etkinliğe 55 ülkeden 350 akademisyen katılmıştı. Bir hafta süren organizasyon kentin tanıtımına ve ekonomisine de katkı sağlamıştı.

YOKSULA YARDIM, ÖĞRENCİYE DESTEK
Prof. Dr. Ufuk Aydın ve ekibi Hukuk Klinikleri Birimi’ni de kurdu. Burada hem yoksul vatandaşların adalet arayışına yardım edildi hem de öğrenciler kendilerini yetiştirdi. Uygulama başarılı bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerinin mezun olmadan kendilerini yetiştirmelerine önem veren Prof. Dr. Aydın, bu amaçla Eskişehir Barosu ile işbirliği yaparak Yaz Stajı uygulamasını başlattı. Yine bu kapsamda ikili ilişkilerini kullanan Ufuk Hoca, öğrencilerinin Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarında staj yapmasını sağladı.

EN İYİ HUKUK FAKÜLTELERİ ARASINDA
AÜ Hukuk Fakültesi, Prof. Dr. Ufuk Aydın döneminde yapılan ölçümlerde Türkiye’nin En İyi 10 Hukuk Fakültesi’nin açıklandığı listelere girmeyi başardı. Prof. Dr. Ufuk Aydın, bu dönemde ulusal ve uluslararası pek çok toplantıda AÜ’yü, Eskişehir’e ve ülkesini başarıyla temsil etti.