Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Jandarma Komutanı J. Alb İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, ETB Başkanı Ömer Zeydan ve EESOB Başkanı Ekrem Birsen ve belediyelerin temsilcileri katıldı.

Ülkemizde vaka sayısındaki artışı ve devam eden Covid-19'un yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için alınan tedbirlerin titizlikle uygulanmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Çakacak, yeni tedbirler kapsamında Eskişehir’in de içinde bulunduğu büyükşehir statüsündeki 30 ilimizde toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya gibi yapılacak tüm giriş /çıkışların 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza uygulanan sokağa çıkma yasağının tüm il ve ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanlara da 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren uygulanacağını ifade eden Vali Çakacak, il ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanların maske takarak girebileceğini kaydetti.  Maske takma zorunluluğunun pazarlarda satıcılar için de geçerli olduğunu belirten Vali Çakacak, il ve ilçelerimizdeki meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyeceğini, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümesi gerektiğine dikkat çekti.

Alınan kararların/tedbirlerin uygulanması kolluk ve ilgili diğer birimler tarafından takip edileceğini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyeceğini bildiren Vali Çakacak; “Alınan bütün tedbirleri kamu kurum ve kuruluşlarımız ile tüm vatandaşlarımızla birlikte titizlikle uygulamalı ve devam ettirmek zorundayız. İlgili birimlerimiz alınan tedbirlerin uygulanmasını sıkı bir şekilde denetleyecektir. Vatandaşlarımızdan, sokağa çıkma yasağı olanların bu yasağa kesinlikle uymalarını, ayrıca sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kuralını her ortamda gözetmelerini ve bu kurallara uymalarını rica ediyorum.” dedi.