İl Kongresi öncesinde açıklamalarda bulunan Çakırözer, “Cumhuriyet Halk Partisi en alt kademeden en üst kademeye kadar demokrasinin işlediği bir partidir. Partimizin yarın gerçekleşecek 37. Olağan Eskişehir İl Kongresi de mahallelerimizde başlayan demokrasi şölenimizin taçlandığı bir buluşma olacak. Yarın kazanan sadece partimiz olmayacak, Eskişehirimiz ve ülkemiz olacak. Tüm Eskişehirlileri bu demokrasi şölenine davet ediyoruz” dedi.

İKTİDAR YOLU ESKİŞEHİRDEN AÇILACAK

Cumhuriyet Halk Partisi 37’nci Eskişehir Olağan İl Kongresi öncesi açıklama yapan Çakırözer, İl Başkanlığı için aday olan tüm isimlere başarılar diledi. Çakırözer şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerinde ‘Martın sonu bahar’ dedik ve bahar oldu. Eskişehir’imizde hem Büyükşehirimizde hem de merkez ilçe belediyelerimizde bir kez daha güven tazeledik. Kırsal ilçelerimizde başarılı ilçelerimize yenilerini ekledik. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Türkiye nüfusunun çoğunluğu artık halkçı belediyecilik anlayışındaki CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Şimdi yeni bir hedefimiz var: Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak. İşte bu hedefe yürürken yarınki Eskişehir İl Kongremiz çok önemli dönüm noktası. Partimizi Türkiye'de iktidara taşıyacak yolculuk yarın Eskişehirimizden başlayacak.”

BİRLİK BERABERLİK KAZANACAK

Mahallelerden başlayarak kongre süreçlerinde diğer partilere örnek bir parti içi demokrasi uygulaması yaşandığını vurgulayan Çakırözer, “İl Kongremizde de örnek bir demokratik rekabet yaşanacak. Ama kaybedeni olmayacak. Sonunda kazanan sadece partimiz değil Eskişehirimiz ve ülkemiz olacak. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendiren bir il yönetimi ortaya çıkacağına yürekten inanıyorum. İl kongrelerimizin ardından gerçekleştireceğimiz Genel Kurultayımız ile Türkiye’nin sorunlarını çözecek, yurttaşların dertlerine derman olacak iktidar yolculuğumuzu güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye’nin tek ihtiyacının demokrasi, hak, hukuk ve adalet olduğuna vurgu yapan Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter yönetim karşısında, özgürlükler ve hukuk devletimizin güçlü savunucusu olan partimizin çatısı altında bizler, laiklik başta olmak üzere Atatürk ilkelerinin yaşatılmasının sağlam güvencesi ve insan onuruna yaraşan çağdaş bir yaşam mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. İl ve ilçe kongrelerimizden çıkan yönetimlerimiz ile birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışacağız. İlçelerimizden, genel merkezimize hep birlikte aynı kararlılık ve inançla Türkiye’nin tek ihtiyacı olan demokrasi, hak, hukuk ve adaleti bu ülkeye getireceğiz.”