Bisiklet turunun startı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve yönetim kurulu üyeleri, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu tarafından verildi.

İklim değişikli politikaları ekonomiyi de ilgilendiriyor

Bisiklet turunun başlangıcında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, İklim değişikliği ve Yeşil Mutabakat’ın yalnız bir iklim politikası olarak değil; aynı zamanda ekonomik bir dönüşüm programı olduğunu söyledi. İklim değişikliği politikalarının ticaret politikalarına da yansıdığını belirten Güler, gerçekleştirilen bisiklet turuyla da iklim değişikliği noktasında farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Belediye olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışıyoruz

Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ise, Eskişehir Ticaret Odası ile daha önce Konuk Pedal Projesi gerçekleştirdiklerini ve bu projenin ödüle layık görüldüğünü söyledi. Tepebaşı Belediyesi olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek için çok sayıda proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Yalnızoğlu, bu yöndeki çalışmalarla örnek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından başlayan ve bisiklet gruplarıyla derneklerinin katımıyla gerçekleştirilen turda, şehir merkezideki 7.7 km’lik parkurda pedal çevrildi. 250 kişinin katıldığı bisiklet turuyla temiz enerji ve iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekildi.

İklim Diplomasisi Haftası nedir?

Avrupa Birliği İklim Diplomasisi Haftası kapsamında gerçekleştirilen kampanya ve etkinliklerle iklim değişikliği ile mücadeleye önemli bölgesel katkılar sağlanıyor.

Bu kapsamda Avrupa Birliği Bilgi Merkezlerinin yer aldığı 19 ilde sahil temizleme, konferans, seminer, bisiklet turu, ağaç dikimi gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

2020'de yaklaşık 28 milyar dolar ve insani destek sağlayarak dünyanın en büyük iklim finansmanı bağışçısı olan Avrupa Birliği’nin 2022'deki İklim Diplomasisi Haftasında enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynakların hızlandırılması konuları öne çıkmaktadır.