Projeden tamamen vazgeçilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “6 kez ertelendikten sonra proje ihalesi iptal edildi. İhale iptali yetmez. Projeden tamamen vazgeçilmeli, proje jzelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır” dedi. 

Çakırözer’in açıklamaları şöyle:
“Eskişehirimiz’de Alpu Ovamız üzerinde kurulması planlan kömürlü termik santral ihalesi 6 kez ertelendikten sonra iptal edildi. 
Bu karar verimli topraklarımız,  temiz havamız ve suyumuzu için hepimize umut verdi. Ancak hepimizin öncelikli talebi projenin özelleştirme kapsamından çıkarılması ve projenin tamamen iptal edilmesidir. 
Sürecin başından bu yana Belediyelemiz, Baromuz, sivil toplum örgütleri, kadını erkeği, genci yaşlısı zehir santralin hem Alpu Ovamıza, hem Tepebaşımıza, hem Eskişehirimize hem de tüm Türkiye’ye nasıl telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini hep birlikte anlattık. Zehir santrali istemediğimizi herkese duyurduk. 

Uzunca bir süre bu haklı itirazlar karşılık bulmadı. 31 Mart seçimleri öncesinde doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alpu Ovası’nın koruma altına alındığını söyledi. O güne kadar 6 kez ertelenen ihale, seçimlerin ardından bir kez daha düzenlendi. 
Ancak sonunda mücadelemiz sonuç verdi, sesimiz duyuldu ve  Eskişehirimizi zehirleyecek, hayattan koparacak termik santral ihalesi iptal edildi. 
Bu karar hem Alpu Ovamız, hem Eskişehirimiz hem de tüm Türkiye için olumlu, alkışlanacak bir karardır. 

Ancak bu yetmez!
Kömürlü termik santralinin özelleştirme programından tamamen çıkartılmasını istiyoruz. Artık Eskişehirimizdeki iktidar yetkilileri de bu çağrımızda yanımızda olmalı, projenin jzelleştirrme kapsamından çıkarılması için destek vermelidir.  Proje tamamen ortadan kaldırılırsa ancak Alpu ovamızın tertemiz toprağı, havası, suyu sonsuza kadar temiz kalacaktır.
Belediyelerimiz, Eskişehir Barosu, Odalar, sivil toplum örgütleri, kadını erkeği, genci yaşlısı tüm Eskişehir hep birlikte verimli topraklarımıza, temiz suyumuza, havamıza sahip çıktık, çıkmaya da sonuna kadar devam edeceğiz.”