Ektaş'ın mesajı şöyle;

Adil, objektif ve hakkaniyetli hukuk düzeni insanlığa barış, huzur ve refah getirir.
Bunun bilincinde olan insanoğlu, gücün tek hakim olduğu ilk çağlardan itibaren kendini, toplumunu, mal ve can varlığını korumak için kurallara bağlanmış bir düzen içerisinde yaşamanın çarelerini aramıştır.
İlk yazılı hukuk kuralları olarak bilinen Urgakina Kanunlarından günümüze, hukukun üstünlüğü dünyanın her yerinde toplum içinde ve toplumlar arasında barışın önemli bir aracı olarak görülmüştür.
Ne yazık ki, Dünyada gücü elinde tutan devletler, Ülkemizde de gücü elinde tutan iktidarlar, hukukun üstünlüğünü unutup kendi güçlerini hukukun yerine koyarak yandaş bir hukuk düzeni yaratmaktadırlar. Hakim iktidara uyumlu davranmaya çalışan bu hukuk düzeni de neden olduğu zorbalıklarla toplumda çatışmaları, ayrışmaları ve ötekileşmeyi körüklemektedir. 
Bugün; hukuksuz yargılamalar ve kumpaslarla asılsız iddiaların karanlığında, devletin yargılama alanında bile siyasi iradenin büyük etkisiyle içi boşaltılmış, yandaşlaşmış ve halkın güveninden uzak bir zamanda, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü‘nü kutluyoruz. 
Ve ne yazık ki, hukukun üstünlüğü endeksinde gerilemeye devam ediyoruz.
Dünya Adalet Projesi (WJP) tarafından 2008'den bu yana her yıl "Hukukun Üstünlüğü Endeksi" yayımlanmaktadır. Proje kapsamında yer alan ülkelerin hukukun üstünlüğüne dair olan durumlarını, belirlediği 8 kritere göre incelemektedir. Bu kriterler; hükümet yetkileri üzerinde kısıtlamanın olması, yolsuzluğun önlenmesi, düzen ve güvenlik, hükümet şeffaflığı, temel haklar, adil hukuk, cezai adalet ve idari yaptırımlardan oluşmaktadır.
Türkiye 2019 yılında yayımlanan rapora göre 126 ülke arasından, 109. sırada yer almıştır. Raporda genel sıralamaların yanı sıra, daha mikro ölçekte kategorilere de yer verilmiştir. Buna göre, yer aldığı Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasındaki sıralamasında 13 ülkenin sonuncusu, üst orta gelirli ülkeler sıralamasında da 36 ülkenin 35.'si olmuştur.
“Üstünlerin hukuku” yerine “hukukun üstünlüğü” Ülkemiz açısından da tek çıkış yoludur. Bundandır ki, İYİ Parti programında öncelikle gerçekleştirilmesi hedeflenen ve vaat edilen beş unsur içinde “Hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmek” yer almaktadır.
Gücün hukukunun değil, hukukun gücünün üstün olduğu günlerin temennisiyle, hukukun üstünlüğüne ve hukuk yoluyla barışa inananların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun."