AK Parti’ye yakın kaynaklar, İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın Çifteler/Sakaryabaşı’ndan içilebilir kalitede su getirmek için DSİ Bölge Müdürlüğü görüşmeler yaptığı ve yakında somut adımlar atılacağı bilgisini Eskişehir.Net ile paylaşmıştı. Söz konusu önemli ve hayati gelişmeyi web sitemizden ve dijital gazetemizden “Musluktan akan su yakında içilebilir” başlığıyla duyurmuştuk.
YOĞUN VE ISRARLI TALEPLER…
Haber sonrasında Büyükşehir Belediyesi, Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ı bilgilendirdi. Yetkililer, Başkan Yılmaz Büyükerşen’in yıllardır Çifteler’deki suyu Eskişehir kent merkezine getirmek için uğraştığını ifade etti. Büyükşehir yetkilileri, Sakaryabaşı’ndaki suyun isale hattıyla merkeze getirilmesi için Büyükerşen’in ilgili bakanlık ve DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığı yazışmaları da paylaştı. Büyükerşen’in özellikle son beş yıldaki yoğun ve ısrarlı talepleri dikkat çekiyor.
POLİTİKAYA ALET EDİLMEMELİ
Yetkililer, Büyükerşen’in talebinin Bakanlık ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce kabul gördüğünü de kaydetti. Yakında imzalanacak protokolle Sakaryabaşı’nın birinci sınıf kalitede ham suyu merkeze getirilecek. Öte yandan yetkililer “Su gibi önemli bir konuda politika yapılması, bunun siyasete alet edilmesi ya da böyle bir şeye tevessül edilmesi doğru değil. Yıllardır düşünülen, bizimde uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Bakanlık ve Genel Müdürlük ile anlaşma sağlandı. Yakında imzalar atılacak, proje resmen başlayacak. Önemli olan o suyun kente gelmesidir. Halkın daha temiz ve daha sağlıklı suya kavuşmasıdır” dedi.