Ahmet Ayvazcık isimli kişinin dilek, şikayet ve tespitleri şöyle:

Sorun 1: Ankara-İstanbul arasındaki sefer sayıları çok az. En erken 3-4 gün önceden bilet alırsak yer bulabiliyoruz, aynı gün bilet bulmak imkansız. Şimdi size soruyorum. Aynı gün bilet bulmayınca hızlı trenin ne kıymeti var? Ankara-İstanbul-Ankara arasındaki sefer sayılarının en az 2 kat artırılması gerekiyor. Artı olarak sefer sayılarının az olması devlet içinde zarar yazıyor, çünkü yolcu garantisi var. Gerekli ve zorunlu olan sefer sayıları artırılmadığı için hem vatandaşlar mağdur oluyor, hem de devletin kasasından hızlı tren firmasına karşılanmayan yolcu için para ödeniyor.

Sorun 2: YHT Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara saatleri ile alakalı. Saatler çok yanlış. Saatler öyle bir ayarlanmalı ki; İstanbul'dan binen biri sabah 07.00’de Ankara'da olmalı, sabahtan 07.00'den akşam 19.00'a kadar Ankara'da resmi dairelerde her işini görebilmeli, akşam 20.00'de Ankara'dan hızlı trene binip İstanbul'a yola çıkmalı, günübirlik ziyaret yani… Aynı durum İstanbul'a gitmek içinde geçerli.

Hızlı tren saatleri öyle bir ayarlanmalı ki; Ankara'dan binen biri sabah 07.00’de İstanbul'da olmalı, sabahtan akşam 19.00'a kadar resmi ve özel yerlerde ne kadar işi varsa görebilmeli, akşam saat 20.00'de hızlı trene İstanbul’dan binip Ankara'ya yola çıkmalı. Burada da maalesef günübirlik ziyaret yapamıyoruz.”