Eskişehirlilerin toplu taşıma hizmetini karşılayan 47 tramvay, her akşam 22.00 ile 06.00 saatleri arasında büyük bir titizlikle temizlenirken, 100'den fazla durak platformu da sokağa çıkma kısıtlama günlerinde bir sonraki haftaya hazırlanıyor.

Her gün on binlerce yolcunun tercih ettiği tramvaylarda vatandaşların hijyenik bir ortamda seyahat etmeleri amacıylaher akşam titiz bir çalışma gerçekleştiriliyor. 7 ayrı hatta hizmet veren 47 tramvay, sefer sürelerini tamamladıktan sonra Estram Bakım Merkezinde detaylı bir temizliğe alınıyor. Tramvay içerindeki her nokta, ilgili personel tarafından temizlenerek bir sonraki günün kullanımına hazır hale getiriliyor. Tramvayların yanı sıra duraklarda da titiz bir çalışma gerçekleştiriliyor. Sokağa çıkma kısıtlaması olan ve tramvayların çalışmadığı Cumartesi ve Pazar günleri ekipler 100'den fazla platformda durak temizliği gerçekleştiriyor. Kar yağan günlerde durakları vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesi için temizleyen ve tuzlama çalışması gerçekleştiren ekipler, ayrıca düzenli olarak da durakları dezenfekte ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Estram yetkilileri “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda seyahat edebilmeleri amacıyla araç içi ve dışı temizliğine büyük önem veriyoruz. Rutin olarak seferlerin bitmesiyle birlikte ekiplerimiz sabah 06.00’ya kadar tüm tramvaylarda detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Astım, bronşit gibi hastalığı olan vatandaşlarımızı da düşünerek kullandığımız temizlik ürünlerini büyük bir özenle seçiyoruz. Ayrıca 100'den fazla durak platformumuzda da hafta sonlarında titiz bir çalışma yürütüyor, hem dezenfekte hem temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla tramvaylarımızla seyahat edebilirler ” şeklinde konuştular.