İsmim Tuğba, 31 yaşındayım. Örgüyle tanışmam çok uzun bir zaman önceydi aslında. Yaz tatillerinde arkadaşlarla birlikte oturup bir şeyler örmeye çalışırdık. Etamin işlediğimizi de hatırlıyorum. Teknolojinin yaygın olmadığı o zamanlarda güzel bir vakit geçirme aracıydı örgü. Zaman geçtikçe eski her şeyin unutulup rafa kaldırıldığı gibi örgü de rafa kaldırıldı. Zaman biraz daha geçtikçe eskiler tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Eski kıyafetler, mobilyalar tekrar moda oldu. Ve babaannemin yün eğirtip ip yapıp ördüğü çoraplar da birer birer çıkmaya başladı sandıktan.

"YENİ MODELLER BULUP ÖRMEYE ÇALIŞIYORUM"

Örmeye ilk patik örerek başladım. Sonra bebek kıyafetleri ördüm. Kâğıt ip ile tanışıp mağazalarda aşırı pahalı olan çantaları ve şapkaları daha az maliyetle üretip kimini kendim kullandım kimini ise satarak maddi kazanç sağladım. Penye ip ile sepetler yaptım. Bazısını hediye götürdüm bazısını da çiçeklerime saksı olarak kullandım. Bu yıl ev dekorasyonunda çok moda olan makrome tekniğinden duvar süsleri ve çantalar yaptım. Bu aralar eskinin yeni modası olan örgü çoraplara ilgi duyuyorum. Yeni modeller bulup örmeye çalışıyorum. Ördüklerimin bazılarını çevremdekilere bazılarını da instagram hesabım @tugbaimall’den satmaya çalışıyorum.

"ÖRGÜ ÖRMEK RAHATLATICI BİR EL BECERİSİ"

Hayalim sayfamı büyütmek ve daha fazla sipariş almak. Debbie Macomber’in Küçük Mucizeler Dükkanı kitabında örgü örmekten ‘Verdiğimiz emeklerin sonucunda sizlere işe yarar, sevgi dolu, sıcacık bir elişi sunan rahatlatıcı ve huzur verici bir yaratıcılık işidir“ diye bahsettiğini okumuştum. Örgü örmek çok rahatlatıcı bir el becerisi… Örerken ritmik ve sürekli tekrarlanan hareketler sayesinde beynimizdeki tüm bölümler çalışıyor. Örgü örmek sakinleştirici bir etkiye sahip. Bu sebeple eve kapandığımız ve gergin anlar yaşadığımız şu dönemlerde herkese iyi gelecek bir aktivite olduğunu düşünüyorum. Bu zor günlerde sıcacık bir kahvemi yudumlarken örmek bana çok iyi geliyor. Siz de deneyin pişman olmazsınız…