Bölgedeki süt üretimi nedeniyle ‘süt diyarı’ olarak bilinen Beylikova’nın köylerinde ziyaretlerde bulunan Çakırözer ve beraberindeki heyete köylüler artan girdi maaliyetleri nedeniyle hayvancılığı bırakmak zorunda kaldıklarından dert yandı. Çakırözer’in Okçu köyünde dinlediği bölge halkı, “Önceden her hanede 5, 10 inek olurdu. Şimdi köyde hayvancılık yapan bir kişi kaldı. Çünkü yem pahalı, herkes hayvanlarını sattı. Artık köye gelen sütçüden parayla süt alıyoruz” dedi.

Çakırözer’in ilçede gerçekleştirdiği zirayetlerde de dinlediği bir çorbacı ise, “Maaliyetlerimiz çok arttı ama yansıtamıyoruz çünkü o zaman şikayetler başlıyor. Artık insanlar çorbanın yanında en çok ekmek tüketiyor. 4 kişi oturduğunda çorbayla 7 ekmek gidiyor. Arkasından yemek istemiyorlar” dedi.

‘SÜT DİYARI’NDA MAALİYETLER HAYVANCILIĞI BİTİRDİ!

CHP Eskişehir il örgütü kırsala gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında haftasonu Beylikova’da yurttaşları dinledi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, İl Başkanı Recep Taşel ve Beylikova İlçe Başkanı Yusuf Baykara ile beraberindeki parti örgütü Beylikova’da esnafı, çiftçiyi dinledi, ilçenin köylerini ziyaret etti. CHP’li Utku Çakıröz ve beraberindeki heyetin Halilbağı ve Okçu köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde dinlediği vatandaşlar maaliyetler nedeniyle ineklerini satmak zorunda kaldıklarını, süt diyarında sütü bile dışarıdan almaya başladıklarını söyledi.

“HER HANEDE 10 İNEK VARDI, ŞİMDİ BİR KİŞİNİN İNEĞİ VAR!”

Beylikova’nın Okçu Mahallesi’nde vatandaşlar, “Köyümüzde her hanede 5 tane, 10 tane inek vardı. Ama şimdi kalmadı. Çünkü yem pahalı, gübre pahalı. Koskoca köyde sadece bir kişinin ineği var. Artık sütçüden parayla süt alıyoruz” dedi.

Köyde hayvancılık yapan kişi ise, “Köyde sadece bende inek kaldı! 3 tane ineğim var. Ben de köye gelen sütçüye sütü sattığımdan komşuya süt veremiyorum. Çünkü komşuya versem sütçü gelmeyecek. Ben ortada kalacağım. Sütçü sadece benim sütlerimi almak için köye geliyor. Yem çok pahalı” dedi.

“4 KİŞİ ÇORBAYLA 7 EKMEK YİYOR. ARKASINDAN YEMEK İSTEMİYORLAR”

Çakırözer’in ilçe merkezinde dinlediği bir lokanta sahibi ise, artan maaliyetlere rağmen zam yapamamaktan dert yanarken, ekmek tüketimindeki artışa dikkat çekti. Çakırözer’in dinlediği çorbacı şöyle dert yandı:

“Ekmek çok tüketiliyor. Çorbanın yanında 4 kişi oturduğu zaman 7 ekmek gidiyor, arkasından da yemek istenmiyor. Maaliyetler arttı ama fazla yansıtamıyoruz. Çünkü o zaman şikayetler başlıyor. Bir çorbayı 25, 30 yapsan sıkıntı. Kredilerle döndürmeye çalışıyorum. Artık ben limiti de aştım.Bankalar bana hoş bakmıyor artık.”