Dolaylı yoldan
Eminim çoğu kişi bunu düşünmüştür. Tabi ki kilo verdirir ben de her gün içiyorum diye düşünüyor olabilir. Hayallerinizi biraz yıkacağım. Limonlu su yağ yaktırır diye bir şey yok. Limonlu su özelikle kilo verdirir diye de bir şey yok. Tabi ki bunun yan etkileri ve olumlu yönleri var. Dolaylı yollardan kilo vermeye etkisi var. Nasıl? Limonlu su yağ yaktırır kilo verdirir düşüncesiyle daha çok su tüketmeye başlıyor kişi. Daha çok su tükettikçe iştahı azalıyor, yemeğe daha az yer kalıyor. Tuvalete çıkma düzene giriyor. Bunların hepsi güzel bir dengeye oturduğu için aslında dolaylı yönden kilo veriyor. 

Plasebo etkisi…
İkincisi ise Plasebo etkisi dediğimiz bir şey var. Bir deney yapılırken bir kontrol grubu bir deney grubu oluşturuluyor. Bir kesime bir şey veriliyormuş gibi denilip aslında verilmiyor. Sadece o kişiler aldıklarını düşünüyorlar. Diğer kesime de bir ilaç veriliyor mesela. Plasebo etkisi olan kişilerde de genel olarak, ilaç alan kesimlerle aynı etkiler görülebiliyor. Neden ise tamamen psikolojik… Onlar da aslında o ilacı o ilacı aldıklarını düşünerek iyileşiyorlar. Limonlu su yağ yaktırır düşüncesiyle kişiler, plasebo etkisiyle beraber kilo vermeye başlıyorlar aslında. Birebir limonlu suyun yağ yaktırması ve kilo vermesinden değil tabi ki. Daha fazla su içmek, plasebo etkisiyle birlikte her şey düzene oturduğu için aslında kilo vermeye yardımcı oluyor. 

Otomatik olarak zayıflıyoruz
Tamamen medyaya düşen haberlerden sonra insanlar yoğurdun içine limon sıkmaya, suyun içine limon koymaya demeye başladılar. Böylelikle kişiler abur cuburu azalttığı için sağlıklı beslenmeye yöneldiği için limonu her yerde kullanmaya başlıyorlar. Suya, yemeğe, çorbanın içine koymaya başlıyor. Otomatik olarak zayıflıyoruz. Böyle düşünen danışana da ben lütfen böyle düşünmeye devam edin diyorum. Benim isteğim uyanır uyanmaz vücuda uyarı gitmesi, aslında midenin çalışmaya başlaması, bağırsakların harekete geçmesi. Uyanır uyanmaz suya açız, yemeğe değil. Su artı limonun uyarıcı hareketleriyle bağırsak düzeni ve düzenli yemeyle dolaylı yoldan kilo verdiriyor. Öncelikle suyunuzu artırın. Daha sonra limonunuzu katabildiğiniz yerlere katabilirsiniz. Tabi sağlık ve tansiyon problemi olmayanlar için söylüyorum. Psikolojik olarak kilo vereceğinize emin olabilirsiniz.