Antakya Karaksı mevkisindeki EXPO Alanı'nda "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla düzenlenen EXPO 2021 Hatay’ın açılış töreni gerçekleştirildi. Tören sonrası Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Şehir Bahçeleri, Medeniyetler Bahçesi ve Biyolojik Göleti gezip, ilgililerden bilgi aldı. EXPO 2021 Hatay’da yerini alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Bahçesi ile büyük ilgi gördü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu da yetkililerden bilgi alarak bahçeyi gezdi.

Kılıçdaroğlu, bahçede Eskişehir silueti, Porsuk Çayı ve Köprüsü, Odunpazarı Evi, Masal Şatosu ve Ulus Anıtı’nın yanı sıra kentteki peyzaj örnekleri, kent mobilyaları, kenti süsleyen heykel ve sanat çalışmaları örneklerini yakından inceledi.

"Eskişehir'de yapılan belediyecilik uygulamaları çok değerli"

Odunpazarı Evi içerisinde açılan Eskişehir Fotoğrafları Sergisini gezen Kılıçdaroğlu, Atatürk resminin önünde de fotoğraf çektirdi. Eskişehir’de yapılan çok değerli belediyecilik uygulamalarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Yılmaz Hoca titizliğini ve zevkini buraya yansıtmış. Bunu burada net olarak bir kez daha görüyoruz” diyerek Başkan Büyükerşen’in çalışmaları ile gurur duyduklarını ifade etti. Gezi sonrası Kılıçdaroğlu, bahçede örneği oluşturulan Porsuk Çayı köprüsü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirerek yetkililere teşekkür etti. Hatay EXPO 2021’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Recai Erdir ile belediye görevlileri Eskişehir Bahçesi’ni gezen misafirlerle yakından ilgilendi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “EXPO Hatay 2021’de yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. En kısa sürede Hatay’da Porsuk Çayı kenarında yürüyüş yapmak dileğiyle” diye konuştu. Resmi açılış sonrası Eskişehir Bahçesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.