Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama ile 15 Şubat 2022 tarihi itibariyle Halk Ekmek Büfelerinde satışı gerçekleştirilen pastörize tereyağı, yayık tereyağı, kaşar peyniri, lor peyniri, yumurta ve pet şişe Kalabak Su fiyatlarının KDV oranında düşürüldüğü belirtildi.

KDV’nin daha önceden de ekmekte %1 uygulanması sebebiyle ekmek fiyatlarının değişmediğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Halk Süt ambalajlarına gelen büyük zamlar nedeniyle 14 Şubat itibariyle Halk Süt fiyatlarında artışa gitmiştik ve 3 litresini 21 TL’den 23 TL’ye, 5 litresinin ise 33 TL’den 35 TL’ye çıkarmıştık. Ancak KDV indirimi gelmesi nedeniyle fiyat artışlarının bir bölümünü KDV indiriminden sübvanse etmiş olduk ve bir gün sonra fiyatları yeniden aşağıya çektik. Halk Süt fiyatlarımız da bugün itibariyle büfelerimizde 3 litresi 21 TL 50 kuruş, 5 litresi ise 32 TL 75 kuruş olarak uygulanmaktadır” şeklinde bilgi verdiler.

Güncel fiyatlara https://www.eskisehirhalkekmek.com/ üzerinden ulaşabileceğini ifade eden yetkililer, vatandaşların 52 Halk Ekmek Büfesi ve 3 Üretici Market noktasından Halk Ekmek’in ekonomik, sağlıklı ve güvenilir ürünlerine ulaşabileceğini belirttiler.

“Hemşehrilerimiz için imkanlarımız ölçüsünde direniyoruz”

KDV’de gelen indirime rağmen birçok maliyetin artmaya devam ettiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “KDV’de yapılan indirim yurttaşlarımızın bütçesi için elbette kıymetli ama yeterli değil. Şebeke suyu ile Kalabak Suyumuz başta olmak üzere Halk Yumurta ve Halk Süt ile süt ürünlerimizde KDV indirimlerini hemen yansıttık. Ancak birçok kalemde maliyetlerimiz her geçen gün artmaya devam ediyor. Halk Ekmek Büfelerimizden satışını yaptığımız tüm ürünlere hem kalitesinden hem de ekonomik olmasından dolayı ilgi artıyor. Bu ilgi bizleri son derece memnun etse de maliyetlerdeki artışlar da gün geçtikçe bizleri zora sokuyor. Daha öncede ifade ettiğim üzere kamuda giderlerin azaltılması için acilen tedbirler alınmalıdır” dedi.