28 ayrı büfede ve 3 Üretici Market’te satışı gerçekleşen Halk Süt, 3 milyon litreden fazla satışa ulaşırken Eskişehirliler de Halk Süt’ü severek tükettiklerini ifade ettiler.

Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi, üretici ile tüketici arasında köprü görevi gördüğü projelerden biri olan Halk Süt ile de Eskişehirlilerin takdirini kazandı.

Halk Ekmek, Halk Süt ve Halk Yumurta’ya gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Büyükerşen “Yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız Halk Süt projemiz halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu ilgi hala devam ediyor ve bizleri son derece mutlu ediyor. Bu projeyi hayata geçirirken temel amacımız bir yandan süt üreticisine alternatif bir satış olanağı sağlarken, diğer taraftan da halkımızın, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, sağlıklı, güvenilir süte ekonomik olarak uygun koşullarda erişimini sağlamaktı. Halk Süt ile ilgili o kadar olumlu yorumlar duyuyorum ki bu projeyi hayata geçirmekte ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görüyorum. Biz ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilerimizi böyle projelerimizle, tarımsal kalkınma projelerimiz ile desteklemeye devam edeceğiz. Bu ülkenin ekonomisinin düzelmesi üretimden, üreticisinin yüzünün gülmesinden geçiyor” dedi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Halk Ekmek büfelerini de yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Büyükerşen, 28 yeni büfede 2 yıllık süreçte 3 milyon 170 bin litre süt satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Vatandaşların büfelerin yanı sıra 3 Üretici Market’i ziyaret ederek de Halk Süt, Halk Ekmek ve Halk Yumurta’ya ulaşabileceğini dile getiren Başkan Büyükerşen, imkanlar ölçüsünde büfelerin ve Üretici Market’lerin sayısının artacağını ifade etti.

Halk Süt’ü ve sütten yaptıkları yoğurdu severek tükettiklerini ifade eden vatandaşlar ise ekonomik, sağlıklı ve güvenilir temel tüketim maddelerine Büyükşehir Belediyesi sayesinde kolaylıkla ulaştıklarını belirttiler.