Çakırözer, “Öğretmenlerimizin, polislerimizin, otobüs-tramvay şoförlerimiz ile yurttaşlarımızla doğrudan temas halindeki tüm kamu görevlilerinin ve gazetecilerin bir an önce aşılanması sağlanmalıdır” dedi.

ÖĞRETMENLER, POLİSLER, ŞOFÖRLER DERHAL AŞILANMALI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, covid vakalarının yeniden artmasıyla birlikte halk ile birebir temas halinde olan polisler, otobüs-tramvay şoförleri, basın ve eğitim emekçileri gibi meslek gruplarının bir an önce aşılanması çağrısında bulundu.

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından okullardaki covid vakalarının artmasını Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, katıldığı bir televizyon programında yaptığı çağrıda ise, halk ile birebir temas halinde olan polislerin, otobüs-tramvay şoförlerinin ve yurttaşlarla yoğun temas halinde olan tüm kamu görevlileri ile gazetecilerin bir an önce aşılanmasını talep etti. Çakırözer, “Basın emekçilerimiz, güvenlik güçlerimiz, otobüs-tramvay şoförleri yurttaşlarımız ile birebir iletişim halinde, temas halinde olan meslek gruplarımız. Bu meslek gruplarımızın da bir an önce aşılanması sağlanmalıdır” dedi.

EĞİTİMCİLER AŞILANMADAN YÜZYÜZE EĞİTİME GEÇİLEMEZ

Eskişehir’de 100’ün üzerinde eğitim emekçisinde covid vakası tespit edildiğini belirten Çakırözer, “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte maalesef, okullarımızda coronavirüs vakalarında artış yaşanmaktadır. Eskişehir'imizde 90'ın üzerinde okulda coronavirüs pozitif vakaları görülmüş, 100'ün üzerinde eğitim emekçimizde de pozitif vaka tespit edildiği kamuoyuna yansımıştır. Bu tedirgin eden tablonun artmasından korkulmaktadır. Bunun önüne geçmenin yolu eğitim camiamızın tüm bileşenlerinin bir an önce aşılanmasından geçmektedir. Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için tüm bileşenlerinin bir an öce aşılanması sağlanmalıdır. Sivil toplum örgütlerimiz, eğitimcilerimiz bu vaka artışı düşmeden yüz yüze eğitime geçilmesinin mümkün olmayacağını dile getirmektedir” diye konuştu.

BAKANLIK TEK MERKEZLİ YAKLAŞIMDAN KURTULMALI

Çakırözer, okullardaki hijyen ve maske alanında yaşanan sıkıntıların aşılması için de mutlaka ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu ve acilen temin edilmesi gerektiğini söyledi. Çakırözer, okullarda yaşanan sıkıntılara değinerek şu sorunlara çözüm istedi:

“Yüz yüze eğitim yapan özel okullarda ise artan vakalar karşısında pandeminin faturası ve uzun mesai, işsizlik tehditi, mobing ve fişleme ile özel okullardaki öğretmenlerimize kesilmektedir. Zihinsel engelli evlatlarımızın eğitim gördüğü okullarımızda da hijyen, maske ve mesafe kurallarının uygulanması güç olduğundan burada hizmet veren öğretmen ve eğitim bileşenlerinin de aşılama takviminde öne alınması gerekir. Eğitim bileşenlerinin covid 19 salgını ile mücadelesinin başarılı olabilmesi için öncelikle milli eğitim bakanlığının bu otoriter ve tek merkezli yaklaşımdan kurtulması gerekir.”