Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşen söyleşide Ayşe Aydın, güzellik uzmanlarına uyarılarda bulanarak mesleklerine sahip çıkmaları gerektiğine dikkati çekti.

Gerçekleşen toplantıya Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya ve güzellik uzmanları katıldı.

Aydın konuşmasında şu sözleri kullandı:

“Güzellik uzmanları esnaflıktan çıkarılmaya çalışılıyor”

“Hastanelerde ölüm olur güzellik salonları, bir kişi bir ahlaksızlık yapar hemen güzellik salonları denir. Ahlaksızlık ve dolandırıcılık bireysel bir girişimdir, mesleki değildir. bu tür girişimlerin bir mesleğe mal edilmesini esefle kınıyorum. Bazen geride kalıyor, savunma kısmında da geride kalıyoruz. Her biriniz mesleğiniz kurmayısınız. Çünkü öbür türlü eğer şuan ki iş yeri açma çalışma mevzuatı çıkmamış olsaydı burada oturuyor olmayacaktınız.”

Hepimiz sanat yapıyoruz

Aydın, “Hepiniz mühürlenmiştiniz, ara elemandınız. Güzellik uzmanları için yapılan planın arkasını anlatıyorum size. Sizleri ve bizi ara eleman yapmak, sağlık personeli gibi ki yanlış anlaşılmasın onlar neden ara eleman demiyorum. Herkesin seçtiği bir meslek var. Ama benim seçtiğim meslek bir sağlık meslek kolu değil. İki sağlık hizmeti değil. Benim seçtiğim meslek esnaf ve sanatkarlıktır. Ben sanat kısmındayım sizde öyle. Esnaflıktan bizi çıkarmak adına büyük bir çaba var. Mesleğimizde bilmeden hatalar, yanlışlar yapanları uyaracağız. Bir- iki kişi olursanız korkacaksınız ancak hep birlikte olursanız korkmayacaksınız” dedi.

Verilen çabayı görüyorum

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise “Güzellik deyince ucu açık, sınırsız bir hizmet sunmak demektir. Bu hizmeti sunabilmek için de her yeniliği öğrenerek uygulamak gerekiyor. Bu eğitimin amacı da bu. Berberler ve kuaförler odamızın eğitime çok önem verdiği ve üyelerine yenilikleri aktarmak için ne kadar çaba sarf ettiğini görüyorum. Emeği geçenlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.