Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Günyüzü, Eskişehir’e 135 kilometre uzaklıkta. İlk yerleşimler Eski Tunç Çağı’na kadar uzanıyor. M.Ö. 2 bin ile 1200 yıllara arasında Hitit ve Frig uygarlıklarının etkileri görülür. M.Ö.’den 395’te önce Roma, sonra Bizans dönemlerini yaşayan Günyüzü, 1071 Malazgirt Savaşı ile Anadolu Selçuklu Devleti’nin eline geçer. Tarihsel kaynaklara göre ilçenin 1150 yılında kaza olduğu görüşü hâkimdir. Cumhuriyet döneminde 23 Ağustos 1921’de yöre toprakları Türk ulusunun ölüm kalım savaşlarından Sakarya Meydan Muhaberesi ’ne tanıklık eder.
Sakarya Meydan Muhaberesi ’nin yapıldığı Kavuncu Köprüsü, Günyüzü’ndedir. 1932 yılında bucak olan Günyüzü, 20 Mayıs 1990’da ilçe olur. Ekonomi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Buğday, şeker pancarı ve kavun üretimi yaygındır. Kavun Diyarı denilen ilçede yıllarca kavun festivali düzenlendi. İlçenin ön önemli tarihi eseri Şadırvan’dır. MS 316 yılında yapılmış. Son dönemde Kütahya çinileriyle kaplanan Şadırvan, ilçenin sembollerinden biri haline gelmiştir. Orijinalliğini kaybetmeyen tek yeri ise taş işlemeli fıskiyesidir.
Gecek… İçme suyuyla ünlü mahalle. Selçuklular’ın yaptırdığı tarihi Gecek Camisi de bu mahallededir. Cami, 1157 yılında Umur Bey’in oğlu Selçuk Bey tarafından yaptırılmıştır. Ahşap işlemeler, kök boyasıyla yapılan süslemeler tarihi camiye ayrı bir hava katıyor. Caminin bahçesinde tarihi çeşme vardır. Yine Selçuk Bey tarafından camiyle aynı yıl yaptırılmıştır. Çeşme de kabartma ve süslemeleriyle Selçuklu mimarisini yansıtır. Tarihte şifalı hamamlarıyla ün salan Gümüşkonak Mahallesi, günümüzde arkeolojik SİT alanı ilan edilmiş. SİT alanında Roma döneminden kalma hamamın kalıntıları ilgi çekici. Zamana direnen hamam, depo olarak da kullanılıyor.
Binlerce yıllık geçmişi, Milli Mücadele’ye katkısı, Kavuncu Köprüsü, meşhur kavunları, siyasete kazandırdıkları, kaliteli Gecek Suyu, tarihi ve şifalı hamamları, Selçuklular’ın yaptırdığı Gecek Camisi, ilçenin sembolü olan 1700 yıllık Şadırvan’ı ve SİT alanları ile Günyüzü keşfedilmeyi bekliyor.