Prof. Dr. Günay konu ile alakalı ‘’Nisan ayında Han Belediye Başkanımız Erdal Şanlı tarafından öncelikle bu ihtiyaç dile getirildi, Çifteler ilçemizin de ihtiyacı olduğu bildirildi. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Eskişehir 112 İl Ambulans Servis Başhekimliği ile başlattığımız çalışmalar ve Sağlık Bakanlığımızdaki takiplerimiz sonucu bugün Belediye Başkanlarımıza teslim ederek süreci tamamlamış bulunmaktayız. Temennimiz bu araçların hiç kullanılmaması ancak ihtiyaç olduğunda da belediyelerimizin elinde böyle bir imkanın olması. Ölüm de hayatın bir gerçeği. İlçelerimizin ihtiyaçlarını takip ediyoruz ve Bakanlıklarımızın imkanları ile temin etmeye çalışıyoruz. İlçelerimizin ve hemşerilerimizin yanı da olamaya devam edeceğiz. Milletvekilliğim süresince öncelik verdiğim tek konu tüm hemşerilerime dokunur işler ve projeler üretmek oldu. Her iki Belediyemize ve Başkanlarımız Kadir Bıyık ve Erdal Şanlı’ya da hiç kullanmamaları temennisiyle anahtarları teslim ediyorum.” Şeklinde konuştu.

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Prof. Dr. Günay son olarak, ‘’Hemşerilerimizin ve ilçelerimşizn ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda destekleri ve işbirlikleri için Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ekibine, Eskişehir Sağlık İl Müdürümüz Uğur Bilge’ye ve Eskişehir 112 İl Ambulans Servis Başhekimi Veli Görkem Pala’ya teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

TÜRKİYE TEK YÜREK

Prof. Dr. Günay İzmir depremi ile ilgili duygularını “Dört gündür tüm Türkiye tek yürek olarak İzmir’de yaşanan depreme odaklandık. Gözümüz, kulağımız, depremi yaşayan vatandaşlarımızda, dualarımız, kalbimiz her saniye onlarla. Bir taraftan aldığımız acı haberler üzülürken, bir yandan da bir çok mucizelere tanık olduk. Elif, Ayda, İnci, Günay, Buse, Ezel, Elzem gibi yavrularımız umut verdi, yaşamanın değerini bir kez daha gösterdi. Millet olarak tek yürek olduğumuzda başaramayacağımız bir şey yok. Bu anları bize yaşatan ismini sayamayacağım tüm KAHRAMANLARIMIZA minnettraız. Şimdi yine birlikte bu doğal afetlere karşı hazırlıklı olmaya yani binaların dayanıklığı ve kentsel dönüşüme odaklanma zamanı. Canlarımızı kaybettik, içimiz yanıyor ama yeni canlarımızın kaybolmaması için merkezi ve yerel yönetim, STK’lar işbirliği içinde çalışmamız gerekiyor.” Şeklinde ifade etti.