Prof. Dr. Günay, Alpu Yolu’nda gerçekleşen kaza üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu telefon ile aramış ve bilgi vermişti. Günay bu ziyareti sonrasında da Bakan Karaismailoğlu’na hemen arayarak çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgi verdi, fotoğrafları paylaştı. Günay’ın Alpu Kaymakamı Hakan Öznay ve Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’i ziyaretinde, AK Parti İl Başkan Vekili Metin Çekiç, AK Parti İlçe Başkanı Halil Yavuz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Keskin, AK Parti İlçe teşkilatından Adnan Yavaş ve Fatih Mahallesi Muhtarı Uğur Işıkyandı eşlik etti.

Günay Alpu yol çalışması süreci ile alakalı, “Alpu yolu ile ilgili süreci hemşerilerimle şeffaf şekilde paylaşmak isterim. Kamuoyunda yavaş ilerlemesine yönelik bir kaygı var, bunu da anlıyorum. Ancak yasal süreç şu şekilde gelişmiştir. 30.01.2017 tarihinde 2x1 tek yol olarak ihale edilmiş ve 12.05.2017 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. Daha sonra TCDD Hasanbey Lojistik merkezinin kurulması, Beylikova ilçesinde faaliyete geçen Besi Organize Sanayi bölgesi ve Mihalıççık İlçesinde kurulu krom madeni işletmesinin üretimini arttırması gibi gelişmeler nedeniyle Alpu’ya kadar olan 40 Km lik kesimde 21.06.2017 tarihinde tip kesit değişikliği yapılarak 27.06.2018 tarihinde 2x2 Bölünmüş Yol projesine dönüştürülmüş ve onaylanmıştır. 2019 yılı sonuna kadar 15.471.965 TL harcanarak ilk 10 km’de çalışılmış olup, 1 km BY-BSK tamamlanmıştır. 2020 yılında 15.000.000 TL ödenek ayrılmış ve çalışmalar devam etmektedir.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

HEMŞERİLERİMİZİN KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİNE DESTEK VERMESİ ÖNEMLİ

Günay ayrıca, ‘’Söz konusu projenin Bölünmüş Yol olarak yeniden projelendirilmesi nedeni ile platform genişliği artmış olup, ilave kamulaştırma gerekliliği oluşmuştur. Kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Bundan dolayı da sahanın toplamda üç parça halinde 4,2 km’lik kesiminde çalışılabilmektedir. 19.02.2020 tarihinde kamu yararı kararı alınıp kamulaştırma değerleme hizmetleri ihale edilerek kamulaştırma çalışmalarına başlanılmış ve Ağustos ayı içerisinde ise vatandaşlarla kamulaştırma işlemleri devam etmektedir. Hemşerilerimiz kamulaştırma işlemlerine ne kadar destek verirse, süreç o kadar hızlı ilerleyecektir.’’ Şeklinde bilgi verdi.

ALPU KAYMAKAMI’NA ZİYARET

Prof. Dr. Günay Alpu ziyaretinde Kaymakam Hakan Öznay’ı da ziyaret etti. Pandemi dönemindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Günay, ‘’Devletimiz her konuda milletimizin yanında, bu dönemde fedakarca görev yapan tüm kamu çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR İLÇELERİ İLE BÜYÜYOR

Prof. Dr. Günay Alpu Belediyesi’nde ilçe ihtiyaçlarının değerlendirildiği bir toplantı yaptı. Belediye Başkanı Gürbüz Güler’den ilçe ihtiyaçlarına yönelik bilgi alan Günay, ‘’İlçelerimizin kalkınması yani kırsal kalkınma çok önemli. Bunu her fırsatta vurguluyoruz. Ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada ilçemizin ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi aldık. Bunları sistematik bir şekilde gerekli kurum ve kuruluşlar nezdinde takip ediyoruz. Belediye Başkanımıza da söyledim, ancak başkanlarımız bizimle iletişim halinde olmalı. Eskişehir ilçeleri ile birlikte büyüyecek. İlçelerimiz hem şehrimize hem ülkemize değer katacak.’’ Şeklinde konuştu.