Covid-19 Salgını konusunda ilçelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımının ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü katıldı.

DENEYİM PAYLAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Günay toplantı ile ilgilli, ‘’Bu toplantıda amacımız Mart ayı başından itibaren sürdürülen koronavirüs ile mücadele çalışmaları, ilçe bazında alınan önlemleri değerlendirmek, ilçelerimizde ihtiyaçların olup olmadığını öğrenmek, yaşanan sorunları hızla ilgili makamlara iletmekti. Özellikle 65 yaş üstü, engelli vatandaşlarımız, sokakta yaşayan can dostlarımız hakkında da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. İçinden geçtiğimiz süreç en üst noktada dayanışmayı gerektiriyor. Bu noktada ilçelerimizin deneyimlerini birbirleri ile paylaşması çok değerli. Bu deneyimlerden bir sinerji üretildi. Toplantı sırasında başkanlarımızın da birbirlerine tavsiyeleri ve önerileri oldu. Küresel salgın ile mücadelede herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse, daha başarılı sonuçlar alınır. Yerelde en büyük sorumluluk mülki idarelerde ve yerel yönetimlerde. Bu nedenle belediye başkanlarına çalışmaları için teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

İLETİŞİM HALİNDEYİZ, DESTEK VERECEĞİZ

İlçelerde yaşanan sıkıntıların ilgili makamlara hızla iletilmesi konusunda gerekli adımları atacağının altını çizen Günay, ‘’Dinamik bir süreç içindeyiz, ülke olarak kriz yönetiyoruz. Bu nedenle her gün ayrı bir sorunla karşılaşabiliyor başkanlar. Örneğin önümüzde yağmur duaları, ramazan ayı var. Bu dönemler ile alakalı da gerekli önlemlerin alınması konusunda başkanlarımız ile mutabık kaldık, fikir paylaşımında bulunduk. İletişim halinde olacağız ve kendilerine destek vereceğiz, sorunları ilgili makamlara iletip hızlı sonuç almak hedefimiz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA TEŞEKKÜR

Prof. Dr. Günay, “Toplantı sonucunda ortaya çıkan dört konu İçişleri Bakanlığımız ile ilgiliydi. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ilettim. Kendisi gündeme gelen konularla ilgili hemen geri dönüş yaptı. Böyle bir dönemde hızlı geri dönüşleri ve destekleri bizler için çok değerli. Sayın Bakanımıza destekleri için teşekkür ediyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

#HepBirlikteEskişehir

Günay ‘’Ancak birlik ve beraberlik içinde olursak bu krizi atlatabiliriz. Eskişehirimize yakışan bir şekilde deneyimlerimizi paylaşacağız, birbirimize yardımcı olacağız. Bu nedenle #HepBirlikteEskişehir diyoruz, yöneticilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bu birlikteliğe davet ediyorum. Biz #HepBirlikteEskişehir ‘iz ve birlikte başaracağız!’’