Prof. Dr. Günay müjdeyi, ‘’Eskişehirli hemşerilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızın programına rekor başvuru ile katılmıştı. Bugün mutlulukla ifade etmek isterim ki bu projelerin tümü kabul aldı. Yani ilimizde yapılacak 213 Ekonomik Alt Yapı Projesi ile 6 Ekonomik Yatırım Projesi bakanlığımızca desteklenerek hayata geçecek.’’ İfadeleriyle verdi.

60 MİLYONLUK YATIRIM, 27 MİLYONLUK HİBE

Prof. Dr. Günay açıklamasına, ‘’Bu güzel haberi daha somut ifade etmek gerekirse, Eskişehir’imiz 60 Milyon liralık kırsal kalkınma yatırımı ile buluşacak. İlk günden beri sürdürülebilir kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekiyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Eskişehir’i ilçe ilçe, köy köy geziyor ve bu projeler neler olabilir, nasıl hayata geçebilir bunlara bakıyoruz. Şimdi bu haber Eskişehir için çok çok önemli. Çiftçimiz için, şehrimiz için, bölgemiz ve ülkemiz için çok mutluluk verici. Çünkü bu projeler istihdam yaratacak, değer yaratacak. Proje ve hibe değerlerinden çok daha fazlası gelecek dönemde şehrimize kazandırılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, proje ile alakalı Türkiye genelindeki sayıları da paylaştı. Ülkemizde 3456 kırsal kalkınma projesi için 1.1 Milyar lira hibe verilecek. Burada 3456 projenin 219’u yani %6,3 ü Eskişehir’den. Bu da çok önemli.’’ Şeklinde devam etti.

ESKİŞEHİR’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA HAMLESİ BİR ADIM İLERİ GİDİYOR

Prof. Dr. Günay, ‘’Eskişehir’de sürdürülebilir kırsal kalkınma hamlesini ilçe ve köylerde yürüttüğümüz projeler ile çok zaman önce başlatmıştık. Şimdi devletimizin destekleri ile bu hamleyi bir adım ileri götüreceğiz. Eskişehir’de kırsal kalkınma anlamında çok güzel şeyler olacak. Ben bu projelerde emeği geçen herkese, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye, İl Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş’e, müdürlüğümüz personellerine, emeği geçen herkese ve her zaman çiftçinin, kırsalın yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.’ Şeklinde konuştu.