Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, kabine toplantısında Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında alınan kararlar hakkında değerlendirmede bulundu. Eskişehir Ticaret Odası’nın salgınla mücadeleye şehir genelinde dikkat çekmek için bir dizi çalışmaya imza attığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Bir yılı aşkındır zor zamanlar yaşayan hizmet sektörümüzün yeni tedbirlere maruz kalmaması, yeme-içme ve konaklama sektörümüzün faaliyetlerinin aksamaması için bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Bu kapsamda sektördeki işletmelerde virüsün yayılmasının önüne geçmek, işyerlerinde önlemleri artırmak adına İl Sağlık Müdürlüğümüzün işbirliğinde bilgilendirme seminerleri düzenledik. Salgını yenmek için tüm şehrin birlikte hareket etmesi gerektiğini her fırsatta ifade ettik. Şehrimizin hizmet sektörünün bir kapanmayı daha kaldıramayacağının, sektörün çok zor durumda olduğunun ısrarla altını çizdik” diye konuştu.

Kazanımlarımızı kaybetmemek adına çok çaba gösterdik

Şehirde salgınla mücadelenin önemini vurgulamak, hem iş hayatının hem de toplumsal yaşamın durmaması için yakın zamanda kampanya başlattıklarını hatırlatan Güler, “Eskişehir’de kazanımlarımızı kaybetmemek, hem iş yaşamının hem de sosyal hayatın olumsuz etkilenmemesi için son olarak “Sağlıkla Çalışmaya Devam” sloganlı kampanyamızın tanıtımı yaptık. “Hayatı Durdurmayalım” alt metniyle billboard çalışmasından işletmelere sloganlı maske dağıtımına kadar çok yönlü çalışma başlattık. Ancak ne yazık ki vaka sayılarının artması sebebiyle kırmızı kategoride değerlendirilen 58 il içinde Eskişehir de yer aldı. Bu kapsamda Eskişehir’de kısıtlamalar uygulanacak olmasından, hafta sonu da olsa hayatın yeniden durmasından, her türlü uyarı, bilgilendirme toplantıları ve etkinliğimize

rağmen hizmet sektörümüz başta olmak üzere üyelerimizin ticaretinin aksamasından üzüntü duyuyoruz. Virüs tehlikesine karşın her türlü tedbiri almasına rağmen tabir-i caizse kurunun yanında yanan üyelerimiz için üzülüyoruz” diye konuştu.