ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın açılış konuşması yapması ile başlayan etkinlikte Kesikbaş, “Negatif-pozitif ayrımcılık yapmadan iş insaları olarak sizlerin paylaşımları ve çizdiğiniz, çizeceğiniz vizyon oldukça önemli.
Sanayi alanında daha fazla kadın görmek istiyoruz. Oda olarak işleri devralmış veya devralmak üzere 9 sanayici kadın ile Sanayide Kadın Olmak projesi kapsamında videolar çekerek yayınladık. Bu başarıları herkese göstererek sayıları daha da artırmamız gerekiyor ve Eskişehir bu konuda diğer kentlerden oldukça farklıdır.” diye konuştu.

İş dünyasında kadının gücünü, kadın girişimciliğin ilk adımlarından başarıya ulaşmaya kadar geçen süreci; hikayenin kahramanları kendi cümleleri ile anlattı. Girişimcilik ruhunun da hissedildiği program, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İncilay Cangöz’ün moderatörlüğünde Eskişehir-Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Tepe ve Barry Callebout Türkiye Genel Müdürü Neslihan Nigiz Ulak’ın katılımları ile gerçekleşti.
Konuşmacıların hikayelerinden elde edilen ortak çıktı ise;
Farklı düşünmenin önemini kavramak ve isteklerden vazgeçmeme, Ezberleri bozmak, ben buradayım demek, Kadının doğası gereği iş dünyasına artı kattığı değerler, STK yönetimlerinde kadınların sayısının arttırılması, daha çok rol model kadının ortaya çıkması oldu.