Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı. Haller Gençlik Merkezi’nde yapılan Gençlik Buluşması gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Kokteyl ile başlayan etkinlikte Karikatür Okulu öğrencileri tarafından yapılan “gönüllülük” temalı Karikatür Sergisi de beğeniye sunuldu. Birbirinden güzel karikatürlerle gönüllülüğü anlatan gençlerin çizimleri büyük beğeni topladı. Yapılan kokteylin ardından Büyükşehir Gençlik Merkezi, gönüllülük üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda özellikle gönüllülük kavramı ve yapılan çalışmaların gençlerin hayatına sunacağı katkı konusuna vurgu yapıldı. Sunum sonrası eğlenceli sorulardan oluşan kitap ödüllü bir yarışma yapıldı. Yarışmada başarılı olan 3 kişiye “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk” kitabı hediye edildi, ardından sahne alan Anadolu Üniversitesi Müzik Kulübü üyesi gençler söyledikleri şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Son dönemin öne çıkan şarkılarını seslendiren gençler performanslarıyla büyük alkış aldı.

Yapılan etkinlikle hem eğlendiklerini hem öğrendiklerini belirten gençler, “Bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bizler de Eskişehir’e, çevremize, topluma ve ülkemize faydalı çalışmalarda gönüllü olarak her zaman aktif olacağız” dedi.

Etkinlik mini konserin ardından sona ererken yetkililer, gençlere yönelik etkinliklerin ara vermeden devam edeceğini ve belediye hizmet ve etkinliklerinde gönüllü olmak isteyen gençlerin Gençlik Merkezi ile 0 222 230 35 16 telefondan bilgi alabileceklerini belirttiler.