Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eskişehir Şubesi 5 Ocak Pazar günü Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirmişti. İki adaylı gidilen seçimi Kadir Arıkoğlu kazanmıştı. Kuruldan sonra gerek merkez gerek adaylar bazında ise sıkıntılar ortaya çıkmıştı. 8 Ocak Çarşamba günü EYT İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak’tan aldığımız açıklamada Özüpak, “Kadir Arıkoğlu ile yürümeyeceğimizi açıkladık. Mustafa Kara yönetiminde yeni dernek kurulacak.” İfadelerinde bulunmuştu. Ardından EYT Eskişehir Şubesi Başkanı Kadir Arıkoğlu bölünme ve yeni dernek iddiaları üzerine, bize özel açıklamalarda bulundu. İşte açıklamanın tamamı:

Demokratik bir seçim yaptık. Bu seçime de iki aday girdi. Benimle birlikte Mustafa Kara’da vardı. Seçimden biz zaferle çıktık; ancak İstanbul’da ki genel merkez Sayın Kara’yı aday gösterdi, beni istemedi. İki yıl önce dernek kurmak istedik fakat bu EYT’ye zarar verecek şeklinde algılandı ve karşı çıkıldı, bu yüzden merkez beni istemedi. Önceki başkanla da fikir ayrılığı oldu, ardından bazı arkadaşlarımız başkan olmam konusunda destekledi. Şunu da belirteyim, derneğe zarar gelmesin diye üç sefer adaylıktan çekildim.

BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE BÖLÜNME İHTİMALİ VAR

Eskişehir’de aynı potansiyelimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde gerçekleşen istifa yok. EYT’yi asıl bölmek isteyenler istifa verenlerdir. Ayrı dernek açma girişimleri ‘EYT bölündü mü?’ sorusunu akıllara getirdi.  Kesinlikle bölündüğümüzü söyleyemem; ama ileride bölünme ihtimali var mı? Bu şekilde devam ederse bölünme ihtimali var.

ÖNCELİĞİMİZ ESKİŞEHİR’DEKİ EYT’LİLER

Önceliğimiz Eskişehir’deki EYT’liler tabi ülkemizdeki diğer EYT dernekleriyle hareket etmemiz gerekirse beraber ederiz. Biz aynı hızımızla devam edeceğiz. Moralimizi bozmadık, asla ödün vermedik. Eskişehir’de bir tane EYT derneği var, o da bizim açtığımız dernek. Kaldı ki Gönül Boran Özüpak’ın açtığı bir dernek. Gönül Hanım’ın açtığı yoldan devam ediyoruz. Diğer aday Mustafa Kara’da ne olursa olsun bu dernek aynı şekilde devam edecek dedi. Peki, sonra ne değişti de bu kadar dönüş yapıldı, farklı yorumlara sebebiyet verildi.

ÖZÜPAK NE CEVAP VERECEK?

Gönül Boran Özüpak buraya nasıl gelecek, merak ediyorum arkadaşlarımızın tepkilerine ne cevap verecek? Ayrıca bizi sosyal medya sayfalarından engellemeleri etik mi? Bunları söylerken Özüpak’a karşı bir duruş sergilemiyorum. Söylediğim gibi Sayın Özüpak’ı seve seve ağırlarız; ancak bize oy verenlere cevabı ne olacak?

Haber-Merve AKMAN