Bozkırın ortasında gondolları ile ünlü Venedik şehrini hatırlatan Eskişehir’de, gondol turlarında artık kadın gondol sürücüleri de görev yapacaklar.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde üst düzey bürokratlık, yöneticilik, başta olmak üzere otobüs şoföründen parkomat görevlisine zabıtadan vatmana kadar her alanda başarı ile görev yapan kadınlar, gondollarda da görev alarak alacaklar.

Turizm sezonunun başlamasıyla Eskişehir’e on binlerce turist gelmeye devam ederken, Porsuk Çayı’ndaki gondol seferleri de büyük görüyor.

Hafta sonları özellikle büyük yoğunluğun yaşandığı gondol turlarında artık 2 kadın gondol sürücüsü misafirlere eşlik edecek.

En fazla dört kişinin binebildiği ve haftanın 7 günü hizmet veren gondollarda, 9 personel 7 gondol ile misafirlere Porsuk Çayı’nda Eskişehir turu yaptırıyor.

Kadın gondolcular deneme sürüşlerinin ardından resmen göreve başlarken, turistler de kadın sürücüleri görmekten çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Kadınlarımızın başaramayacağı hiçbir görev yoktur. Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını çok beğendik. Çünkü kadın elinin değdiği yer daha da güzelleşir. Başkan Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i her anlamda Avrupa şehri yapmış.” dediler.

Kadın gondol sürücüleri de, misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceklerini belirterek kendilerine olan güveni nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler.