ESKİ kent merkezi ve kırsalda sorunsuz bir alt yapı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda artan nüfus nedeniyle su sıkıntısı yaşanan mahallelerde yeni kaynak bulma çalışmaları da devam ediyor. ESKİ'ye bağlı ekipler son olarak Alpu'nun Gökçeoğlu Mahallesi'nde yeni su kaynağına ulaşarak mahallenin su sorununu ortadan kaldırdı.

Çalışmaları yerinde takip eden ve cazibeli suya ulaşıldığında çalışma yapılan alanda olan Gökçekuyu Mahalle Muhtarı Çetin Gökçeoğlu, özveriyle çalışan ESKİ ekiplerine teşekkür etti. Gökçeoğlu "Sayın Hocamız Yılmaz Büyükerşen'e su sıkıntımızı iletmemizin ardından ESKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile suya ulaştık. Özellikle yaz aylarında kent merkezinden gelen vatandaşlarla nüfusumuz artıyor ve suyumuz yetersiz kalıyordu. Çalışmalar ile bu sorunun çözülmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Büyükerşen'e ve tüm ESKİ çalışanlarına mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Vatandaşları bilinçsiz bahçe sulamaları konusunda bir kez daha uyaran ESKİ yetkilileri ise kırsal bölgelerde tespit edilen yeraltı sularının gerçekleştirilecek çalışmalar ile kaynağından toplanarak vatandaşlara ulaştırılmaya devam edeceğini belirttiler.