Merve Akman’ın konuğu olan Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Başkanı Ulaş Entok, kırk farklı sektörden 120’nin üzerinde üyelerinin olduğunu belirterek” Her sivil toplum kuruluşunda olduğu gibi ESGİAD topluma fayda sağlamak amacıyla kurulmuş. Eskişehir ‘deki gençlerin çatı kuruluşu olsun istemişler. Bundan sonraki on yılda mutlaka bizim jenerasyonumuzdan insanlar Eskişehir de söz sahibi olacaklar. Eskişehir’de ki siyasi aktörler değiştiğinde bizim jenerasyonumuzdan birileri gelecek. Bu konuda hem girişimcilere de destek olmak, hem de bu siyasi aktörlerin aramızdan çıkmasını sağlamak ve tabi ki Eskişehir’e katkı sağlamak bizim derneğimizin en birinci önceliği” sözlerinde bulundu.

Dernek olarak kadın girişimcilere çok önem verdiklerini belirten Entok “ Genişlemede özellikle kadınlara çok önem veriyoruz. Şehrimizde girişimci kadın sayısı çok fazla. Eskişehir Kadın Girişimciler Komisyonunda da iki tane üyemiz var.Onlarla birlikte bir çok çalışma yapacağız. Bu sene derneğimize üye katarken mutlaka bir tane erkek alıyorsak bir tane de kadın alalım, kadın sayımızı arttıralım. Çünkü kadınların toplumdaki temsiliyetinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem iş hayatında, hem siyasette, hem ticarette kadınlar çok önemli bizim için” ifadelerini kullandı.

YERLİ OTOMOBİLDE YARIM KALAN HİKÂYEMİZ VAR

Güncel bir tartışma konusu olan yerli otomobilin Eskişehir’de üretilmesini teklif ettiklerini ifade eden Entok “Eskişehir’le ilgili bir toplantı olduğunda mutlaka çağırılıyoruz. Bu konuda da bizi çok onore ediyorlar. Fikirlerimize çok destek veriyorlar. Mesela Tuncay Özilhan gelmişti. Burada yerli otomobille ilgili kendisinden bir randevu aldık. Dernekten bir yedi sekiz kişi ona orada belki ilk bunu dile getiren biz olduk. Eskişehir’de bu yerli otomobille ilgili. Eskişehir’de üretilsin. Bizim yarım kalan bir hikâyemiz var, Devrim Arabalarıyla ilgili. Biz bu hikâyeyi tamamlayabiliriz. Eskişehir bu hikayeyi tamamlayabilir “ dedi.