Haber: Atahan Gezer

Dündar, eskisehir.net’in sorularını yanıtladı. Türkiye’de bir siyasi sıkışıklık yaşandığını ve bu sıkışıklığı ortadan kaldırmak için kurulduklarını dile getiren Başkan Dündar, Haziran sonuna kadar da Eskişehir’deki bütün ilçelerde örgütlenmelerini tamamlayacaklarını söyledi.

İşte Dündar’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

65 ilde örgütlendik

“Memleket Partisi; Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce başkanlığında 17 Mayıs 2021 tarihinde kuruldu. Kurulduğu günden bu tarafa Türkiye’nin mevcut –hem demokrasi hem siyaset için- sıkışmışlığını ortadan kaldırmak için tüm örgütleriyle beraber faaliyetlerine devam ediyor. Geçen sene Eylül’de ilk büyük kongremizi yaptık. Bugün itibariyle de 65 ilde örgütlendik. Bu 65 örgütlenen il de kendi ilçelerinde seçime girebilmek için gerekli örgütlenmeyi tamamladı. 2022 Şubat itibariyle de yapılacak seçimlere girmeye hak kazanan bir partiyiz.”

Hiçbir şekilde Atatürk’ü tartışmayız

“Bizim temel ilkelerimiz var; her siyasi partide olduğu gibi… Fakat bu temel ilkeler içerisinde iki tane kırmızı çizgimiz var. Hatta bunları artık mavi çizgi olarak adlandırıyoruz. Bunlardan birisi tabi; Atatürk’ün muasır medeniyet yolunda yürümek… Çünkü parti olarak hiçbir şekilde Atatürk’ü tartışmayız ve tartışılmasına müsaade etmeyiz diyoruz. Bu nedenle kendimizi ‘Gerçek Atatürkçülerin partisi’ olarak nitelendiriyoruz.”

Laiklik olmadığı zaman demokrasi olmaz

“Tabi ki demokrasinin temel taşlarından birisi laiklik… Yine bizim üzerinde durduğumuz ve mavi çizgimiz dediğimiz ilkelerimizden birisi de bu… Çünkü hangi toplumda olursa olsun; laiklik olmadığı zaman o ülkede, o toplumda demokrasinin olmayacağını düşünen ve bunu savunan bir siyasi partiyiz.”

Hiçbir ayrımcılığın olmamasını savunuyoruz

“Bunun akabinde; Türkiye’nin yüzyıllardan beri maalesef sıkıntı duyduğu ve halen de buna şahit olduğumuz ayrımcılık konusunda; ısrarla bunun olmaması ve bir ülke demokrasisinin gelişmesi için –dil olsun, din olsun, cinsiyet olsun- hiçbir ayrımcılığın olmamasını savunan bir partiyiz.”

Siyasi rant Türkiye ekonomisinin başına bela oldu

“Siyasi rant yıllardır Türkiye ekonomisinin maalesef başına bela olmuş bir konudur. Onun için siyasi rantın da her türlüsüne karşıyız. Aynı şekilde terörün her türlüsüne karşıyız. Çünkü bir hukuk ve demokrasi devletinde terörist faaliyetlerle karşılaşmamak için dinamiklerin oluşacağını savunan bir partiyiz.”

Türkiye’nin geleceğini kurtarmak için…

“Kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda yine çok ısrarla, bunların çağdaş bir toplumda yaşanmamasını düşündüğümüz için yine bu da ilkelerimizin içinde. Diğer taraftan gençliğe ve bundan sonraki nesillere bırakılabilecek en büyük miras olan çevreye karşı da bir duyarlılığımız var. Bu da ilkelerimiz… Biz bu ilkelere baktığımızda çağdaş bir toplumun sahip olması gereken bir siyasi parti ilkeleri olması konusunda kararlı kişileriz. Bu çerçevede de biz başta, Türkiye’nin siyasetteki sıkışıklığını giderebilecek, halkın bu ilkeler çerçevesinde gelecek dönemlerde çok iyi yerlerde olabilmesini sağlayacak ve halk için yaptığımız siyaset içerisinde bu ilkelerle, Türkiye’nin bundan sonraki döneminde geleceğini kurtarmak için tüm faaliyetlerin içerisinde olmaya niyetli örgütleriz.”

Haziran sonuna kadar tüm ilçelerde var olmayı hedefliyoruz

“Şu an Eskişehir’e baktığımızda beş ilçede örgütlüyüz. Çok kısa bir süre içerisinde -belki bu süre bayramdan sonrasını kapsayacak kadar kısa bir süre olabilir- iki ilçede daha örgütlenmemizi tamamlayacağız. Merkezde Tepebaşı ve Odunpazarı; diğer ilçelerde de İnönü, Çifteler ve Sivrihisar’da örgütlenmemizi tamamladık. İlk hedefimizde Mahmudiye ve Seyitgazi var. Bunları çok kısa süre içerisinde örgütlenmesini tamamlayacak hale getirdik. Akabinde de diğer ilçeleri de kısa süre içerisinde partimizle bu örgütlenmeyi sağlayacağız ve Haziran sonuna kadar tüm ilçelerde var olmayı hedefliyoruz. Eskişehir’de 14 ilçemizin tamamında Memleket Partisinin tabelasını hep birlikte göreceğiz.”