Tepebaşı Belediyesi, her yıl on binlerce kişinin faydalandığı ve 3 noktada hizmet veren Gençlik Merkezleri ile gençlerin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilecek yeni dönem eğitimleri için kayıtlar, 10 Ekim Pazar günü saat 11.00’de online olarak alınacak. Ücretsiz ve yüz yüze gerçekleştirilecek kurslar için merkezlerde, koronavirüse karşı tüm tedbirler alınırken eğitim salonları, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi.

Eğitimlerde çok sayıda seçenek

19 Mayıs Gençlik Merkezi, 29 Ekim Gençlik Merkezi ve 2 Eylül Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek eğitimler arasında Japoncadan el yapımı deri işlemeciliğine, pilatesten fotoğrafçılık tekniklerine kadar pek çok seçenek, gençlerin beğenisine sunuldu.

19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde; yaratıcı yazarlık, keman, halk dansları topluluğu, Japonca, İngilizce grammar başlangıç, Fransızca A1, satranç, el yapımı deri işlemeciliği, lojistik ve planlama, muhasebeye giriş ve temel kavramlar, diksiyon (sertifikalı) ve Türk işaret dili (sertifikalı) eğitimleri yer alıyor.

29 Ekim Gençlik Merkezi’nde; gitar, Wing Tzun, keman, tango, salsa, tezhip, bağlama, gençlik tiyatrosu, çağdaş dans tekniği, modern dans, İngilizce speaking B1, bachata, uygulamalı film yapımı ve yönetimi, Almanca A1 (sertifikalı), kara kalem resim, pilates, fotoğrafçılık tekniklerine giriş ve temel programlama C# eğitimleri gerçekleştirilecek.

2 Eylül Gençlik Merkezi’nde ise halk dansları, pilates ve İngilizce speaking eğitimlerinin yanı sıra üniversiteye hazırlık kapsamında Türkçe ve edebiyat, matematik, biyoloji ve İngilizce eğitimleri bulunuyor.

Tek günlük eğitimler ve atölyeler

19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezleri, gençler için düzenlenecek tek günlük eğitimler ve atölyelere de ev sahipliği yapacak.

İş görüşmesi taktikleri, finansal okuryazarlık, hisse senedi eğitimi, stratejik düşünme teknikleriyle verimliliği artırma, temel sigortacılık, CV hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimleri, gençlerin kendilerini geliştirmeleri adına fayda sağlayacak.

Cam şaloma, heykel ve mutfak atölyesi de gençlerin ilgi göstereceği atölye çalışmaları olarak dikkat çekiyor.

Kayıtlar online olarak alınacak

Eğitimler için kayıt yaptırmak isteyen gençler, 10 Ekim Pazar günü saat 11.00’de Gençlik Merkezleri’nin “esktgm” adlı sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.