Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı söyleşide Karasu ve Köksal, gençlere Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADILAR

Odunpazarı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılını bir dizi etkinlikle kutluyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Müzesinde Prof. Dr. Cezmi Karasu ve Orhan Köksal’ın konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı söyleşiye, gençler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide Karasu ve Köksal gençlere, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgiler verdi. Gençlere kurtuluş mücadelesinin hangi zor şartlarda yürütüldüğünü anlatan Karasu ve Köksal, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının imkansız denileni başardığını ifade etti. Karasu ve Köksal, gençlerin sorularını da yanıtladı.

“KURTULUŞ SAVAŞINI BİLMEYEN KENDİSİNİ DE BİLMEZ”

Söyleşide konuşan Başkan Kurt, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Gençlerin Kurtuluş Savaşını öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayıp da Kurtuluş Savaşını bilmeyen, kendini de bilmez. O nedenle bütün zamanınızı Kurtuluş Savaşını öğrenmeye harcayın. Gençlerimiz savaşın başladığı Metris Tepe’den Kocatepe’ye kadar yaşananları hissetsin ve görsün istedik. Kurtuluş Savaşı, zor şartlarda verilen bir mücadele. Uçakların gövdelerini yapıştırarak yapmış olduğumuz bir savaşın, kazanılma ihtimali ancak ve ancak inançla olur. Bu savaşın büyüklüğünü tüm gençlerimiz beyninin ortasına kazılmalı ve öğrenmeli. Nasıl bir inançla bu iş düzeldi, bunu bilmeden ben Türk milliyetçisiyim ya da Türk aydınıyım diye gezmenin mümkün olmadığını bilmelisiniz” dedi. Gençlerin verilen mücadelenin büyüklüğünü okudukça ve öğrendikçe anlayacağını dile

getiren Başkan Kurt, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Bu, dünyada başka bir millete nasip olmamış, büyük bir olay. Mümkün değil denilen şeyler inançla, akılla, bilimle mümkün hale

geldi. Sonuçta da bugünkü Cumhuriyet oluştu. Kurtuluş Savaşı’nı 1920’lerin şartlarını bilerek düşünmeniz lazım. Kurtuluş Savaşı ile ilgili çok şey okumanız lazım. Atatürk geleceği, gençliğe emanet etti. Biz de geleceğimizi size bırakıyoruz.”