ETO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi Avrupa Günü kapsamında gençlerle bir araya geldi. Avrupa Günü Gençlik Buluşmaları, Eskişehir AB Bilgi Merkezi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi işbirliğinde gerçekleşti. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteği ile yapılan etkinlikte üniversite öğrencileri katılımcı olarak yer aldı. Gün boyu gerçekleşen programda AB gençlik projeleri, eğitim fırsatları ve gönüllü hizmetleri başlıkları hakkında söyleşiler gerçekleştirildi.

Gün boyunca söyleşi ve oturumlar gerçekleştirildi

Söyleşilerde Türkiye Ulusal Ajansı Gençlik Hareketlilik Koordinatörü & Eurodesk Türkiye Ulusal Koordinatörü Emirhan Aslan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Avrupa Dayanışma Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cafer Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı. Programda ayrıca Türk ve yabancı öğrencilerinin katılımlarıyla Genç Akademi Derneği Eurodesk Temas Noktası Serdar Koçar, Avrupa Birliği ülkelerindeki eğitim ve gönüllülük projelerine dair deneyimlerini paylaştı. Açık havada yapılan etkinliğe yoğun ilgi gösteren gençler panel ve söyleşi aralarında ata binerek, çeşitli oyunlar oynayarak ve müzik aktiviteleri gerçekleştirerek keyifli vakit geçirdiler.

ETO Başkanı Güler de gençlerle bir araya geldi

Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği Avrupa Günü Gençlik Buluşmaları’na katılan ETO Başkanı Metin Güler, gençlerle sohbet etti. Gençlere ülkemiz için ne kadar önemli olduklarını söyleyen Güler, Türkiye’nin en büyük sermayesinin eğitimli gençleri olduğunu dile getirdi. Ülkemizin ve Eskişehir’in geleceğine gençlerimizin yön vereceğinin altını çizen Güler, bu sebeple her zaman gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini ve ETO’nun kapılarının gençlere her zaman açık olduğunu kaydetti. Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin

AB’nin şehrimizde tanıtılmasına yönelik çok sayıda etkinlik düzenlediğini belirten Güler, bu etkinlikler sayesinde gençlerin ve çocukların AB’yi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.