Konu hakkında bilgi veren Özel Genç Ufuk Koleji Uçuş Öğretmeni ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Bayezid Yıldırım “Özel Genç Ufuk Koleji Havacılık Kulübü 2016 yılında faaliyete başladı. Öğrencilerimiz, insansız hava araçları ve model uzay roketleri alanında birçok başarı elde ettiler. Her sene düzenlediğimiz Yamaç paraşütü uçuşlarımıza ve serbest paraşüt atlayışımıza ek olarak bu dönem yelkenkanat spor branşı için eğitim planımızı yaptık" dedi.

Öğrencilerin havacılığı bir yaşam tarzı haline getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, yeni dönemde kuş uçuşuna en yakın pozisyonda kumanda edilebilen, emniyetli ve kolay uçuş kabiliyetine sahip "Yelkenkanat Pilotu" eğitimine başladıklarını belirtti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Öğrencilerimiz, aerodinamik, meteoroloji, hava trafik kuralları, hava hukuku, ilk yardım, acil durum prosedürleri gibi temel havacılık eğitimlerini başarıyla tamamladı. Yer eğitimi ve pratik uçuş eğitimlerine başlayan öğrencilerimiz meteorolojik şartlar müsaade ettiği sürece derslerinden arta kalan zamanlarda yelkenkanat sporunu öğrenerek, kısa zamanda engin ufuklara kanat açacaklar."