Tepebaşı Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biri olan sürdürülebilir şehirler konusunda küresel amaçlar doğrultusunda hedefleri gerçekleştirmek ve yerelleştirmeyi bir politika olarak benimsiyor.

Belediye bünyesinde faaliyetlerini yürüten Sürdürülebilirlik Merkezi konuyla ilgili çalışmalar yaparken; bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi’nin yürütücülüğünde hayata geçirilen ve Avrupa Birliği’nin hibe programı çerçevesinde finanse edilen Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler projesi de devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara’da yerel atölye çalışmaları gerçekleştirilmişti. Son olarak ise 22-27 Ağustos tarihlerinde Eskişehir’de uluslararası bir zirve düzenlenecek. Zirveye, 18-30 yaş arasındaki gençler, sürdürülebilirlik, akıllı şehirler gibi konularda temel düzeyde bilgi birikimi ve ilgisi olanlar, oturumların tamamına eksiksiz bir şekilde katılma imkanı olanlar ile eğitim sonrasında, edineceği içeriği ve kazanımlarını yaygınlaştırma konusunda motivasyona sahip olanlar katılabilecek.

Yetkililer, pandemi kurallarına göre düzenlenecek zirve için son başvuru tarihinin 15 Ağustos saat 23.59’a kadar olduğunu bildirdi. Katılım yapmak isteyen gençlerin başvuru formuna, “https://ab-ilan.com/basvuru-cagrisi-genc-fikirler-surdurulebilir-sehirler-zirvesi” web adresinden ulaşabilecekleri, iletişim ve soruları için de “[email protected]” adresinden yetkililerle temas kurabilecekleri belirtildi.

Öte yandan katılımcılar, yerel atölyelerde ve uluslararası zirvede; şehirlerin sürdürülebilir olabilmesi adına önündeki engelleri ve çözüm yollarını tartışıp bu konuda bir gençlik politikası üretecek ve ilgili kararları alıcılara sunacak.