Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan, Haftalık’ta Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Özcan’a yakında ihale edilecek olan Ihlamurkent’teki akaryakıt istasyonu da soruldu. Özcan, şunları kaydetti;

Üzerine düşeni yapacak olanlar…

“Ben üzerime düşeni yaptım. Bundan sonra üzerine düşeni yapacak olanlar Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt ve Eskişehirspor bugün ki yönetimidir. Hepsiyle diyalog halinde olarak, etik kurallar içerisinde daha önce AK Partili Belediye Başkanı Sayın Burhan Sakallı’nın Ihlamurkent yapılırken, Kemal Bey’in de o zaman TOKİ’den bu konuyla ilgili önemli ısrarları neticesinde o bölgede oluşturulmuş ticaret alanlarından bir tanesi olan petrol istasyonu; üstelik belediyemizin çok yatırımda olduğu bir dönemde, daha çok kaynağa ihtiyacı olduğu bir dönemde gelen talep üzerine… O zaman biliyorsunuz; Eskişehirspor’umuz 2. Lig’deydi. Onu ayağa kaldırabilecek projelerden bir tanesi de buydu.”

Yetkimizi oy birliğiyle Kazım Kurt’a verdik

“O gün ki yönetim; hepsi sağ Allah’a çok şükür, hepsi dostumuz. Sorabilirsiniz… O gün ki rakamlarla çok ciddi Eskişehirspor’umuza katkı olabilecek şekilde ihalesi yapılmıştır. Yapılmadı derseler; buyursunlar desinler… Ben de şu talepte bulundum; Süresi bitti alan firmanın. Şimdi yeniden ihale yapma hakkı doğdu belediyeye. Biz de bu ihale yapma konusunda yetkimizi oy birliğiyle Sayın Kazım Kurt’a verdik.”

Dün nasıl yapılıyordu da bugün niye yapılmıyor?

“Verirken de şunu söyledik; ‘Nasıl Burhan Bey döneminde organize edildiyse.’ Üstelik 10 tane fidan için 10 sefer açıklama yapmak durumunda kalan ve ekonomik olarak tarihinin en kötü dönemini yaşayan Eskişehirspor’umuza, iyi bir Eskişehirsporlu olarak bildiğimiz Sayın Kazım Kurt’tan talebimiz şuydu; ‘Dün Burhan Bey bunu nasıl başardıysa aynı yol ve yöntemlerle tekrar başarılsın.’ ‘Bugün Eskişehirspor’umuzun ekonomik olarak çok zorda olduğu bir dönemde can suyu verebileceğimiz bir operasyonu, bir hareketi Kazım Bey’den bekliyoruz’ dedik. Eskişehirspor yönetiminden de bunun takipçisi olmasını istedik. Yaparsalar teşekkür edeceğimizi, yapmazsalar da; kusura bakmasınlar; ‘Dün nasıl yapılıyordu da bugün niye yapılmıyor?’ konusundan konuşacağımızı söyledik.”

Burhan Bey hukuksuz bir iş mi yapmıştır?

“Meclis’te bunlar konuşuldu ama maalesef bakıyorum daha ihale yapılmadı. Eskişehirspor, Eskişehir camiası da, basını da konuşma ihtiyacı görmedi. Eğer sürece bir zarar vereceği konusunda herkesin bir endişesi varsa bilelim, biz de konuşmayalım. Yok değilse herkes bu işin takipçisi olsun. Kimseye hukuksuz veya yasal olmayan bir iş teklif etmiyoruz. O zaman dün Burhan Bey yasal olmayan, hukuksuz bir iş mi yapmıştır? Lütfen konuşsunlar.”