Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen programa; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, gaziler ve yakınları katıldı.
Gazilerimize teslim edilmek üzere Eskişehir Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.
 ‘Devlet Övünç Madalyaları’ ve ‘Beratları’ takdim edilecek gaziler ve onların yakınlarıyla bir araya gelmenin onurunu ve gururunu yaşadığını dile getiren Vali Ayyıldız, tören sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, devletimizin yüceltilmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda bulunan malul gazilerimize “Devlet Övünç Madalyaları” ile “Beratlarını” tevcih etmek üzere toplandığımız bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmayı onur vesilesi addediyor, saygılarımı sunuyorum.
Gaziler, yaşayan şehitlerimizdir. Nitekim İlahi Kelam’da da ifade buyurulduğu gibi şehitlik ve gazilik iki güzelden biridir. Sizler iki güzelden birine kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız. 
Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olan 6 gazimize “Devlet Övünç Madalyası”nın verileceği bugün, aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümüdür. 
Memleketin her beldesinden şehit verilen bu savaşa dair elbette Eskişehir’den de millî heyecanımızı besleyen hatıralar vardır. Bu hatıralardan biri Bardakçılı Mustafa’ya dairdir. Çanakkale Savaşı bütün şiddetiyle devam ederken Seyitgazi Bardakçı köyünden Mustafa Zeybek de şarapnellerden nasibini almıştır. Onu hemen sargı yerine getirirler. Askerî doktor, kırılmış omuz kemiğini kontrol eder. Ameliyatla kırık kemiğin çıkarılıp yaranın da dikilmesi gerekiyordu. Ancak sırada bekleyen diğer acil yaralıları da gören Bardakçılı Mustafa “Kumandanım, ben burada boşuna beklemeyeyim. Yaram bana ıstırap vermiyor. Kolumu da rahatça hareket ettirebiliyorum.” der ve cepheye koşar. 
Bugün gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki Çanakkale ruhu günümüzde de yaşıyor. Siz gazilerimiz bunun yaşayan kanıtlarısınız.
Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan Çanakkale, yirminci asrın en büyük mucizesidir. Dünyanın en müthiş zırhlılarına karşı, savaş araçları bakımından eksikliklere rağmen kazanılan zaferin arkasında ise şüphesiz manevi cephenin gücü yatmaktadır. Türk milleti olarak dün Çanakkale’de hangi heyecan, azim ve inançla mücadele etmişsek bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadeleyi yürütüyoruz. Millet olma bilinciyle en güç koşullarda bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bu anlamlı gün vesilesiyle bunu bir kez daha idrak etmenin onur ve heyecanını yaşıyoruz. 
Saygıdeğer Gazilerimiz, 
Vatan sizlere minnettardır. Sizin gibi gönlü millî manevi değerlerimizle kuşanmış bir gelecek için çalışıyoruz. Bu bakımdan siz yeni nesle vatanperverlik hususunda günümüzün yaşayan rol modellerisiniz. 
Rengini şehitlerimizin asil kanından alan ve yeri göklerde olan ay yıldızlı bayrağımızın altında, onun gölgesine sığınan herkese yer vardır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan karanlık oyunları eninde sonunda ama illa ki ininde bozacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizlere miras bırakılan vatan topraklarının her karışı için canımızı feda etmekten, kanlarımızı aziz Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmayacağımızı açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olması için yüce milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize söz veriyoruz.
Bu vesileyle bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehit ve gazilerimizi; saygıyla, rahmet ve minnetle yâd ediyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.”
Konuşmasının ardından Vali Ayyıldız, altı gaziye Devlet Övünç Madalyalarını ve beratlarını takdim etti.