Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sevilen gazeteci ve ekonomist Emin Çapa’yı ağırladı.

Başkan Ataç’ın makamında gerçekleşen ziyarette ülke gündemine ilişkin sohbet edildi. Buluşmada ayrıca Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi tarafından sürdürülen çalışma ve projeler hakkında da Çapa’ya bilgiler verdi.

Çapa yerel yönetimlerin halka yakın olması gerektiğini belirterek, “Eskişehir-Bilecik Tabip Odası’nın misafiri olarak Eskişehir’e geldim ama Ahmet Bey ile de buluşmak istedim. Kendisinin dostluğuna önem veriyorum, her geldiğimde uğramaya çalışıyorum. Türkiye’de yerel yönetimlerin halkla iç içe olması, halkın sesini dinlemesi lazım. Bunu Tepebaşı’nda görmek, güzel bir şey. Sokakta dolaşıp insanlara sorunca da duyduklarımızdan hoşlanıyoruz. Keşke bu Türkiye geneline de daha fazla yayılabilse. Son koronavirüs salgınından sonra buna daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da konuğuna ziyareti için teşekkür ederken, “Sevgili Emin Çapa çok sevdiğimiz bir dostumuzdur. Düzgün, yurtsever kişiliğinin yanı sıra işine duyduğu saygı ile Türk toplumunda yeri ayrı olan bir isim. Emin’in burada olmasından çok mutluluk duydum, teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Ataç konuğu Çapa’ya Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerinin yanı sıra Sukurusu Uygulama Merkezi’ni de tanıttı.