Kamış yaptığı yazılı açıklamada, "Son zamanlarda tüm dünyada görülen Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili alınması gereken önlemlerin en başında kişisel hijyenimize dikkat etmemiz gereklidir. Ellerimizi düzenli aralıklarla yıkamalıyız.En çok kullandığımız aletleri ve cep telefonlarını belirli zamanlarda ıslak mendillerle dezenfekte etmeliyiz Bununla birlikte gerekmedikçe toplu alanlardan uzak durmalıyız. Hasta isek mutlaka maske ile dolaşmalıyız ve insanlara 1,5 metreden fazla yaklaşmamalıyız. Yurt dışından gelmiş olan vatandaşlarımız kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için 14 gün boyunca gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamalıdırlar.

Son günlerde artan maske ve dezenfektan talebi yüzünden eczanelerde bu ürünler maalesef tükenmiştir. Bu ürünlerin fiyatlarındaki artışın eczane kanalıyla hiçbir ilgisi yoktur ve olamaz. Bu ürünler normalde sadece hastane veya poliklinik ortamında kullanılan ürünler iken tüm vatandaşlarımızın talebi sebebiyle yeterli üretim olamamaktadır. Piyasada olan ürünlerde tedarikçilerin fiyatlandırması dolayısıyla yüksek fiyatlarla eczaneye giriş yapmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın raporlu iseler direk eczanelere gelerek ilaçlarının alım günleri gelmiş ise bir aylık dozda ilaçlarını alabileceklerdir.

Bu süreçte ettiğimiz yemin gereği halk sağlığını ilk planda tutan biz eczacılar ve değerli çalışma arkadaşlarımız her türlü riske karşın fedakarlıkla görevimizin başındayız ve olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.