Amatör sporlara ve sporculara her zaman destek olan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında birçok branşta birbirinden başarılı sporcular yetiştiriyor. Kanodan voleybola, basketboldan atletizme kadar farklı branşlarda her yıl adından söz ettiren Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, şimdi de kız futbol takımı ile sahalarda fırtına gibi esecek. Daha önce sosyal medya ve bilboardlar aracılığıyla duyuruya çıkan ve 11-15 yaş arası futbola ilgi duyan kızlara seslenen Büyükşehir Belediyesi, 'Sahalarda Fırtına Gibi Esecek Kızlarımızı Yeşil Sahalara Bekliyoruz' sloganıyla futbola ilgi duyan kızlarla Osmangazi Sahası'nda buluştu.

Futbolun yalnızca erkek egemen bir branş gibi algılandığını ancak kızların da bu branşta çok önemli başarılara imza attığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Eskişehirspor'un efsane takımından futbolcuların oluşturacağı bu takıma çok güvendiklerini ifade ettiler.

Farklı yaş kategorilerinden 45 kızın seçildiği ve en kısa sürede antrenmanlara başlayacak Kız Futbol Takımı'nda birbirinden yetenekli futbolcular bulunuyor.